Fietsvakantie Pfalz en de Deutsche Weinstrasse - 5 dagen

Glooiende heuvels, wijngaarden en historische stadjes. Dat klinkt als Toscane, maar we hebben het over de Pfalz! Vanuit het idyllische Neustadt nemen we u mee langs de zogenaamde ‘Deutsche Weinstrasse’. Het is een vakantiegebied van de eerste rang, zeker voor de fietsers die willen genieten van een mengeling van natuurschoon en historische bezienswaardigheden. Adembenemend mooi!

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie Halfpension
Omgeving
Duitsland, rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 279,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1

Naar Neustadt Weinstrasse
Op eigen gelegenheid reist u naar Neustadt waar u incheckt bij uw hotel. De historische binnenstad van Neustadt biedt een wirwar van straten en eeuwenoude huizen. Sommige huizen zijn maar liefst zes eeuwen oud. In de Metzergasse en de Kunigundenstrasse waant u zich in de Middeleeuwen. Voor de liefhebbers zijn er interessante musea, zoals het Wijnmuseum en het Spoormuseum.

Dag 2 t/m dag 4

Neustadt ligt aan de rand van het Naturpark Pfälzerwald dat met zijn talloze bewegwijzerde routes een waar fietsparadijs is. Het is aangenaam fietsen door het dal van de Rijn of door het uitgestrekte groen van het Pfälzer-woud. Één van de fietsroutes brengt u naar het historische Speyer. De majestueuze Dom van Speyer is één van de drie Kaiserdome langs de Rijn en staat al bijna 40 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tevens bezoekt u Heidelberg, de universiteitsstad.
Volgens velen is het één van de meest romantische plaatsen van Duitsland. De stad ligt aan de rivier de Neckar, ingeklemd tussen twee bergen. In Bad Dürkheim fietst u langs het grootste wijnvat ter wereld. Sfeervolle dorpen om even van de fiets te stappen zijn Freinsheim en Deidesheim. U vindt er een historisch centrum, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. U maakt deze dagen prachtige rondritten varierend van 42 tot 57 kilometer.

Dag 5

Naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt checkt u uit en keert u op eigen gelegenheid terug naar Nederland.
De afstand van Utrecht naar Neustadt an der Weinstrasse is ca. 470 kilometer.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: