Fietsvakantie Fietsreis Moezel en Rijn - 8 dagen

De Moezel stroomt van Frankrijk door Luxemburg naar Duitsland. Wij hebben voor jouw een reis samengesteld van Trier naar Koblenz, naar onze mening het mooiste gedeelte. Laat je bekoren door de rivier met haar vele bochten, de wijnbergen, de bossen, de burchten en de schilderachtige dorpjes. Maar de tocht gaat verder! Bij Koblenz ontmoet je de Rijn en volg je deze langs o.a. de Loreley tot de historische stad Mainz.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 285 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Rijn rivieren en meren, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 595,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst op eigen gelegenheid in Trier. De afstand Utrecht - Trier is ca. 350 km. Hier neem je (indien geboekt) de huurfiets in ontvangst en krijg je extra informatie over de route. Gratis parkeerplaats bij het hotel. Tip: probeer op tijd in Trier aan te komen zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Porta Nigra nog kunt bezoeken!

Dag 2: Trier - Neumagen-Dhron/Trittenheim (ca. 40/45 km)
Een mooie tocht langs de rivier waarbij je steeds weer overblijfselen uit de Romeinse tijd tegenkomt.

Dag 3: Neumagen-Dhron/Trittenheim – Traben Trarbach (ca. 53/48 km)
Je volgt de vele bochten in de Moezel en fietst naar Bernkastel-Kues, een van de mooiste dubbelstadjes aan de rivier (oud centrum, talrijke vakwerkhuizen). Even verderop bereik je Traben Trarbach.

Dag 4: Traben Trarbach - Cochem (59 km)
De tocht voert door de wijnbergen richting Zell. De prachtige omgeving en de slingerende Moezel maken de dag onvergetelijk. Je overnacht in één van de allerbekendste stadjes aan de Moezel, Cochem.

Dag 5: Cochem - Koblenz (51 km)
Via de linkeroever fiets je richting Treis- Karden (Stiftmuseum met Stiftkerk) en Moselkern. Je komt o.a. langs de burchten Bischofstein, Hatzenport en Burg Thurant en bereikt zo de wijndorpjes Kobern- Gondorf en Güls. Vandaag fiets je de laatste 6 kilometer langs de Moezel tot het “Deutsche Eck”, waar de Moezel en de Rijn samenkomen.

Dag 6: Koblenz – St. Goar / Oberwesel (39 km)
Vandaag fiets je naar één van de mooiste plekken aan de Rijn “de Loreley”. Dan naar St. Goar / Oberwesel voor de overnachting

Dag 7: St. Goar / Oberwesel – Mainz (49 km)
Je volgt de Rijn richting Binden en fietst hier door een door het UNESCO werelderfgoed erkende regio naar de historische stad Mainz

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt transfer per trein terug naar Trier en van daaruit op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: