Rijnroute - evan Speyer naar Keulen

Het derde deel van de route brengt u langs de schilderachtige wijngebieden van Rhein-Hessen en Rheingau. Tussen Rüdesheim en Koblenz gaat het verder door de schitterende natuur langs de bovenloop van de 'Middenrijn' met burchten, kastelen en historische vestingstadjes (UNESCO werelderfgoed) om te eindigen in de magische stad Keulen. 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 270 km
va € 698
8 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Speyer
U reist op eigen gelegenheid naar Speyer. Check-in in uw hotel. Maak een wandeling door de stad, want tussen de Dom en de oude stadspoort ontvouwt zich een prachtig middeleeuws centrum met tal van bezienswaardigheden zoals het Joodse bad en de ‘Alte Münze’. Eindig de dag in een historische wijnbar of gezellige biertuin langs de Rijn. 

Dag 2:    Speyer – Worms (ca. 60 km)
Eerst naar historisch Schwetzingen met zijn voormalige zomerresidentie van de vorsten Karl Philipp en Karl Theodor. Peddel verder langs de Neckar naar de Romeinenstad Ladenburg. Door het vlakke Rijndal bereikt u Keizer- en Nibelungenstad Worms met zijn 12e eeuwse Dom, Martin Luther monument en oudste, Europese, Joodse begraafplaats.

Dag 3:    Worms – Mainz (ca. 55 / 70 km)
U volgt idyllische weggetjes langs oude rivierarmen tot aan Oppenheim: stad van gotiek en wijn. De te bezoeken ondergrondse kelders vormen een indrukwekkend labyrint. Nog een klein stukje naar Mainz met zijn Keizerlijke Dom, Kurfürster slot, Gutenberg Museum, schilderachtige straatjes met vakwerkhuisjes en heerlijke wandelpromenades langs de rivier.

Dag 4:    Mainz – Rüdesheim (ca. 30 / 40 km)
De Rieslingroute volgend, passeert u romantische wijndorpjes als Eltville en Oestrich-Winkel. Voor het imposante, vroeg-gotische klooster Eberbach moet wel een ommetje worden gemaakt. In Rüdesheim aangekomen, bezoekt u het St. Hildegard klooster of neemt u de kabelbaan naar het indrukwekkende 19e eeuwse Niederwald Monument: ‘de hoeder over de Rijn’.

Dag 5:    Rüdesheim – Koblenz (ca. 35 / 70 km)
Start met een boottocht (ca. 1,5 uur) langs de wereldbefaamde Loreley. Eenmaal aan wal in St. Goar begint uw fietsdag. Onderweg door de 'Middenrijn' (UNESCO werelderfgoed) komt u door prachtige stadjes als Boppard en Rhens, en een veelheid aan typische burchten. Bij het gezellige, historische Koblenz, gelegen aan de ‘Duitse Hoek’, ziet u Moezel en Rijn samenvloeien. 

Dag 6:    Koblenz – Bad Honnef/Omgeving (ca. 45 km)
Na een laatste blik op de 19e eeuwse Ehrenbreitstein gaat het via Neuwied naar het evenzeer fraaie Andernach. Onderweg ziet u vele oude burchten en vestingwerken. Na Bad Hönningen, met een grenswal uit de Romeinse tijd, is een rustpauze in het vakwerkstadje Linz geen slecht idee. Langs idyllische wijndorpen bereikt u Bad Honnef, eindbestemming van deze dag.

Dag 7:    Bad Honnef/Omgeving – Keulen (ca. 45 km)
Langs de voet van het Siebengebirge over een fijn fietspad naar Königswinter waar Slot Drachenburg majestueus boven het Rijndal uittorent. Wandel in Bonn langs het oude raadhuis in Rococo stijl, het barokke Poppelsdorfer Slot of de Bonner Münster. Hoogtepunt van de dag blijkt toch de Dom van de metropool Keulen: de grootste, Noord-Europese, gotische kerk.

Dag 8:    Vertrek Keulen
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U kunt uw verblijf in Keulen verlengen óf… u boekt etappe 4 van de Rijnroute van Keulen naar de riviermonding in de Noordzee.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door