Fietsvakantie door het Bergische Land

Welkom in het Bergische Land! Gelegen tussen de Rijn en het Sauerland vindt u de groene bossen en weiden, de kabbelende beekjes, idyllische dalen en de pittoreske meren van het Bergische Land. De meeste fietsroutes zijn eenvoudig te volgen via het nieuw aangelegde knooppuntensysteem. Tijdens deze reis krijgt u veel vrijheid om de lengte van de routes te bepalen, wel raden wij u aan om een e-bike mee te nemen of te huren.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
v.a. € 769
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad
Lees meer

Programma van dag tot dag

Zaterdag
Heenreis
In Zeddam ontvangt u eerst een kopje koffie voordat we vertrekken richting het Bergische Land. Onderweg maken we een stop bij de Müngstener Brücke, de hoogste spoorbrug van Duitsland. Vervolgens rijden we door naar Burscheid waar de fietsen worden uitgeladen en stapt u op de fiets om het laatste deel van de reis naar het hotel te fietsen. Bij aankomst in Wermelskirchen zal u hartelijk worden ontvangen in ons hotel. (ca. 10 km)

Zondag
Panoramatour Hückeswagen - Wipperfurth - Marienheide
De fietstocht van vandaag begint bij het hotel en eindigt hier ook weer, u kunt vandaag zelf de afstand bepalen. Vanuit het hotel fietst u eerst naar het historische oude centrum van de kastelenstad Hückeswagen, langs rivier de Wupper bereikt u vervolgens Wipperfürth. Wilt u nog een stukje verder fietsen? Dan kunt u doorfietsen naar Marienheide, voordat u weer terug fietst naar het hotel. De route gaat grotendeels over de sporen van een oude spoorlijn en langs het water. (max. 62 km)

Maandag
Wupper Ronde
Vandaag staat de Wupper Ronde op het programma, de fietsbus brengt u naar het startpunt en de route eindigt vandaag bij het hotel. U fietst het eerste gedeelte van de tour langs rivier de Wupper, onderweg geniet u van een pure natuurbeleving en prachtige uitzichten over het diverse rivierlandschap. U passeert de fleurige stad Leichlingen, deze stad wordt ook wel de fruitkamer van het Bergische Land genoemd. U fietst verder in de richting van de stad van de muziek, Burscheid, over de Balkanexpress. Geniet onderweg van de weiden, mooie huizen en tuinen als u verder fietst naar ons hotel in Wermelskirchen. (ca. 40 km)

Dinsdag
Agger-Sulz Fietspad
Na het ontbijt brengt de fietsbus u naar Overath, waar vandaag de fietstocht begint. U fietst het eerste gedeelte naar het zuiden grotendeels langs rivier de Agger richting Lohmarf. U fietst verder richting, via de goed gemarkeerde wegen, langs het plaatsje Siegburg, neemt u hier even de tijd om de voormalige abdij Michaelsberg te bezichtigen. De route eindigt vandaag in Rosrath waar de bus weer op u staat te wachten en we weer terug keren naar ons hotel. (ca. 43 km)

Woensdag
Siegtal Fietstoch
De route van vandaag gaat langs rivier de Sieg, deze prachtige tocht is nagenoeg vlak en gaat grotendeels over nieuw aangelegde fietspaden. De rivier de Sieg leidt u eenvoudig langs ongerepte en waterrijke landschappen. Onderweg fietst u langs de vier torens van Burg Blankenberg, een bijzondere complex uit 1150. Via de goed aangegeven route eindigt deze tocht vandaag in Buisdorf, waar de bus weer klaar staat om u op te halen. (ca. 35 km) Wilt u vandaag wat verder fietsen? Dan heeft u de mogelijkheid om door te fietsen naar de Rijn en weer terug. (max. 25 km extra).

Donderdag
Balkanstrasse
Vandaag gaat u een deel van de Balkanstrasse richting het noorden fietsen, dit kan eenvoudig vanuit ons hotel. De naam herinnert aan de 'Balkanexpres', zo werd de vroegere treinroute tussen Leverkusen-Opladen en Remscheid-Lennep genoemd. Een groot voordeel van de treintraject-route is dat er nauwelijks stijgingen voorkomen en dat het fantastisch met de fiets kan worden verkend. U kunt vandaag zelf kiezen hoe ver u wilt fietsen, de route gaat door Lennep, Lüttringhauser tot aan Marscheid en u fietst zelf weer terug naar het hotel. (max. 50 km)

Vrijdag
Terugreis en Xanten
Vandaag nemen we afscheid van ons hotel in Wermelskirchen, maar de vakantie is nog niet voorbij. We maken een tussenstop bij de grootste Romeinse stad van het noorden, Xanten. De echte fietsfanaten onder u hoeven niet met de bus terug naar Zeddam maar stappen hier weer op de fiets om via een mooie route langs de Rijn zelf terug te fietsen naar Zeddam waar u nog heerlijk kunt genieten van een afscheidsdiner. (ca. 37 km)

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: