Weserradweg per trein

Op slechts een kleine 400 km van Utrecht start de Weserradweg. Die fietsroute verbindt de glooiende heuvels van het Weserbergland met het weidse landschap van de Noord- Duitse laagvlakte. Vanaf Hannoversch Münden wordt het landschap vlak en weids. Op de Weserradweg liggen talrijke leuke dorpjes en stadjes met vakwerkhuizen en bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. In het bosrijke Weserbergland zijn veel bouwwerken in de stijl van de Weser-Renaissance te zien. 

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 195 km
va € 435
5 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

DAG 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Hannoversch Münden.

DAG 2
Hannoversch Münden-Bad Karlshafen/Beverungen (ca. 46-55 km/5 uur). Deze eerste etappe voert u naar het voormalige benedictijnenklooster in Bursfelde. In Gieselwerde gaat u de over de brug naar de linkeroever en later met een pontje terug. In het kuuroord Bad Karlshafen bevindt zich het Hugenotenmuseum.

DAG 3
Bad Karlshafen/Beverungen-Holzminden/Bodenwerder (ca. 37-55 km/5,5 uur). In Wehrden kunt u over de vlakke linkeroever fietsen of de rechteroever nemen, via het monumentale kasteel Fürstenberg naar Höxter, waar u het prachtige voormalige klooster Corvey­ kunt bezoeken. In Holzminden staan schitterende 17e eeuwse panden. Overnachting in Bodenwerder waar de fantast Baron von Münchhausen in de kleine basiliek begraven ligt.

DAG 4
Holzminden/Bodenwerder-Hameln (ca. 55 km/2 uur). Stroomafwaarts naar Hameln, de stad die door het rattenvangerssprookje op de wereldkaart is gezet. Deze vroegere Hanzestad bezit rijk versierde vakwerkhuizen, zoals het Rattenfängerhaus uit 1602. U heeft voldoende tijd voor een bezoek aan de bezienswaardigheden van dit leuke plaatsje.

DAG 5
Hamelen-Minden (ca. 55 km/6 uur). Na Veltheim neemt u een vlakke route naar Uffeln of u fietst door de heuvels van het ­Weserbergland. U fietst door de ‘Porta Westfalica’, de opening tussen de Weser en het Wiehengebergte. Boven op de Wittekindsberg staat het Kaiser Wilhelm Denkmal. Verlenging of terugreis per trein naar elk Nederlands of Belgisch Station.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door