Werra en Weser

Waar de riviertjes de Werra en de Fulda samen komen, stroomt zij verder als dé sprookjesrivier ‘de Weser’. De Werra, voormalig grensrivier, slingert door een mysterieus landschap in perfecte harmonie met romantische steden en dorpen. De Weser neemt u mee door een land van de sprookjes van Grimm, de verhalen van de Baron von Münchhausen en de rattenvanger van Hameln.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 345 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis
Omgeving
Duitsland Weser rivieren en meren, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 789
9 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

DONDERDAG Heenreis
In een vlot tempo rijdt de fietsbus naar het hotel in het gezellige Bad Sooden. Voor u het
weet zit u op het sfeervolle dorpsplein te genieten van een versnapering.

VRIJDAG Eisenach - Treffurt (47 km)
In de schaduw van de Wartburg begint de eerste etappe van uw fietsreis. Of bezoekt u eerst het Bachmuseum in Eisenach? De kabbelende Werra is uw gids door het lieflijke landschap. De ongerepte natuur en de fraaie dorpjes ademen pure rust en harmonie uit.

ZATERDAG Treffurt - Bad Sooden (45 km)
De uitstekend bewegwijzerde fietspaden rijgen de mooie dorpen zich aaneen die u steeds weer uitnodigen voor een gezellig terrasje. Gelukkig hebt u tijd genoeg want u fietst ontspannen naar uw hotel.

ZONDAG Vrije dag
De hele dag vrij om te genieten van het kuuroord Bad Sooden.
Maakt u bijvoorbeeld een stadswandeling onder begeleiding van een gids, die u alles vertelt over o.a. het beroemde Gradierwerk. Het is ook heerlijk vertoeven in het thermen zwembad. Het grensmuseum is ook een aanrader.

MAANDAG Bad Sooden - Reinhardshagen (50 km)
Met weemoed verlaat u Bad Sooden. Een oase van groen begeleidt u op weg naar het prachtige Hannoversch Münden, net buiten het centrum bij de Weserstein “kussen” Werra en de Weser elkaar. Met de fietsbus naar het volgende hotel.

DINSDAG Reinhardshagen - Beverungen (47 km)
Al snel na uw vertrek passeert u het oude kloostercomplex in Bursfelde.
Heerlijk rustig fietst u over het Weserfietspad naar het kuuroord Bad Karlshafen. Al snel
ziet u het karakteristieke uithang bord van uw hotel in Beverungen.

WOENSDAG Beverungen - Bodenwerder (57 km)
Vanuit het hotel op de fiets naar het historische Höxter waar op woensdag markt is. Een bezoek aan het fraaie slot Corvey is de moeite waard. Via Holzminden verder naar Bodenwerder, de stad van de Baron van Münchhausen. Het museum vertelt u alles over zijn leven en spannende avonturen.

DONDERDAG Bodenwerder - Rinteln (52 km)
In Hameln loopt de rattenvanger in zijn kleurige kledij met zijn fluit nog regelmatig door de prachtige Altstadt, maar nu met de toeristen achter hem aan. Langs de gemoedelijke Weser fietst u naar uw hotel in Rinteln.

VRIJDAG Rinteln – Minden (45 km)
Vanuit het hotel op de fiets naar de imposante Porta Westfalica waar de Weser zich een weg geslepen heeft door het gebergte. In Minden heeft u de keus: doorfietsen naar de ongelijke kruising van het Mittellandkanaal met de Weser met zijn beroemde sluizen en scheepslift, een technisch hoogstandje. oof u bezoekt de fraai gerestaureerde binnenstad met zijn Dom. In de loop van de middag met de fietsbus naar Nederland, nagenietend van uw ontdekkingstocht door sprookjesland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: