Fietsvakantie Duitsland met de bus - Zwarte Woud en Rijndal

Fietsvakanties in het Zwarte Woud en Rijndal zijn enorm populair. De afgelopen jaren hebben we dan ook al vele fietsliefhebbers kennis laten maken met deze prachtige streek. We stippelden veelal vlakke routes uit langs onder meer de rivier de Kinzig, door bossen en langs weiden. Tijdens deze reis geniet je van alles wat het Zwarte Woud zo geliefd maakt: groene heuvels, ongerepte natuur, hofboerderijen en authentieke vakwerkstadjes waar je even op adem kunt komen. Onze vakantieplaats Kehl-Kork ligt op de grens met Frankrijk, dat we binnenfietsen op onze routes naar de mooie steden Straatsburg en Colmar. Ga je mee op deze veelzijdige reis?

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 166 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Zwarte woud rivieren en meren, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 499
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Zaterdag • heenreis
Via het wisselpunt rijden we naar Kehl-Kork, waar we in de loop van de middag aankomen.

Zondag t/m donderdag
We stippelden de volgende routes uit:
Route 1 • Rijndal (ca. 36 of 57 km)
Vanuit het hotel gaan we op pad voor een ontspannen dag fietsen door het Rijndal. Het landschap kenmerkt zich door bossen, akkers, boerendorpen en oude watermolens. Na wat kilometers over de Mühlen Rundweg gaat een deel van de rit langs de Rijn.
Route 2 • Straatsburg (ca. 23 of 52 km)
Vanuit het hotel fietsen we naar Straatsburg. De route is kort, zodat je volop tijd hebt om deze prachtige stad te verkennen. Aan de kanalen van de Ill ligt het typische stadsdeel ‘La Petite France’, met vakwerkhuizen en de meest sfeervolle terrasjes. Maar ook de kathedraal en het astronomische uurwerk dat je in het oude centrum vindt, zijn de moeite van een bezichtiging waard. Natuurlijk kun je Straatsburg te voet bekijken, maar het is ook leuk om in het stadstreintje of aan boord van een rondvaartboot te stappen. Uitgekeken in de stad? Dan fiets je een korte of wat langere route terug naar het hotel. Kies je ervoor om 50 kilometer te fietsen, dan volg je de Fortenroute langs tal van verdedigingswerken. Deze tocht is zeer afwisselend en brengt je over grotendeels geasfalteerde wegen door landelijke en bosrijke gebieden.
Route 3 • Kinzigtal: Alpirsbach-Haslach (ca. 35 km)
Al tijdens de busrit naar het beginpunt van deze fietsroute in Apirsbach geniet je van de schitterende natuur van het Zwarte Woud. Eenmaal op de fiets rijden we een deel van de 90 km lange Kinzigtal Radweg. We fietsen stroomafwaarts door het dal, wat de route nog plezieriger maakt. Links en rechts van de rivier de Kinzig zie je oude hofboerderijen, romantische stadjes met vakwerkhuizen en heuvels bedekt met fruit- en wijngaarden. De Dorotheenhütte in Wolfach is een glasblazerij waar sinds jaar en dag op traditionele wijze dit ambacht wordt beoefend. Waag je zelf ook een poging? Eindpunt van deze route ligt in Haslach.
Route 4 • Colmar (ca. 25 km) en Ribeauville (ca. 53 km)
Hoogtepunt van deze fietstocht is Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijn. In de oude stad kijk je je ogen uit! Er zijn tal van gekleurde vakwerkhuizen, maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht door de vele terrasjes op elke straathoek. Een niet te missen plaats is de wijk “Klein Venetië”. Hierna volgt een mooie route door de wijnvelden naar Ribeauville. Geniet onderweg van de mooie natuur, vele fruitbomen en wijnranken.
Route 5 • Kinzigtal: Haslach-Kork (ca. 47 km)
We pakken de Kinzigtal Radweg op waar we eerder deze week geëindigd zijn, namelijk in Haslach. Van hieruit fietsen we naar het hotel. Fijn pauzeren is het in Gengenbach, een middeleeuws stadje met steegjes, vakwerkhuizen en een voormalig klooster.

Vrijdag • terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan deze reis en rijden we terug naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: