Fietsvakantie Nederland van Arnhem naar Leeuwarden

Op fietsvakantie in Nederland? Deze zomer is een mooie mogelijkheid om Nederland te ontdekken op de fiets! We hebben een mooie route die gaat van Rheden/Arnhem naar Leeuwarden. 300 Km dwars door een rivierenlandschap, natuurreservaten, historische handelssteden, de Friese meren en het IJsselmeer. En dat in 5 dagen. Je verblijft in kleinschalige B&B’s en hotels op prachtige locaties op de route. Op meerdere setjes fiets- en vrijetijdskleding na heb je niet veel bagage nodig er is dan ook geen bagagetransport. Minder auto’s op de weg is ook nog eens goed voor het milieu! Deze fietsvakantie is inclusief huur e-bike.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 304 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Nederland historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 495
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Abel Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 – Rheden naar Diepenveen 56 km
Via bospaden in de Veluwezoom fiets je langs landgoederen en boerderijen door naar de IJssel. Hier volg je de rivier over de dijken langs de uiterwaarden naar ‘Torenstad’ Zutphen om uit te komen in Deventer. Het hotel is even verderop in een Engels landschapspark, Nieuw Rande, in Diepenveen. Vanuit het park gaat een wandelroute door een bosrijke omgeving naar het kasteel De Haere.\

Dag 2 – Diepenveen naar Kampen 57 km
Volg het kronkelende verloop van de rivier door het natuurgebied de Duursche Waarden in de IJsselvallei. Geniet onderweg van grazende Schotse Hooglanders, fruitbomen, statige landhuizen en maak kennis met de overblijfselen van de IJssellinie. De route gaat langs Zwolle om uit te komen in Kampen. In de avond kun je tijdens een stadswandeling genieten van de prachtige gevels en oude pakhuizen.

Dag 3 Kampen – Joure 82 km
Lange fietsdag door het Nationale Park Weerribben Wieden. Het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa is een aaneenschakeling van rietpercelen onderbroken door bossen en plassen. Halverwege gaat de route in Friesland over in een open landschap met weidse uitzichten en grote meren met pleziervaart.

Dag 4 Joure – Franeker 40 km
De route gaat over smalle dijken langs meertjes en kanaaltjes. Halverwege kun je een stop maken in Sneek. Daarna volgt een weids groen landschap met weide om uit te komen in het historische Franeker. Het alternatief vandaag is een langere route langs het IJsselmeer met meerdere historische bezienswaardigheden.

Dag 5 Franeker – Leeuwarden 52 km
Vandaag heb je veel tijd om na een kort stuk fietsen te genieten van prachtig Leeuwarden. De stad was in 2018 verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Er is hier van alles te doen. Geniet van een kop koffie in het grand cafe Post Plaza en bewonder het prachtige interieur of maak een mooie stadswandeling. Met de fiets op de trein ga je terug naar Rheden in 2,5 uur om de fietsen op tijd weer in te leveren (voor 17:00 uur).

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: