Fietsvakantie Kampeerreis Donau en Moldau langs drie landen - 23 dagen

Fiets mee langs twee van de mooiste rivieren van Centraal-Europa: de Donau en de Moldau. Deze reis brengt u naar de mooiste plekken van Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. We bezoeken bijvoorbeeld het historische centrum van Český Krumlov, maken een fietstour door Wenen en rijden een deel van de IJzeren Gordijnroute. En natuurlijk is er ook veel tijd voor gezelligheid en ontspanning. U kijkt uw ogen uit tijdens deze actieve fietsreis langs het mooiste water in Centraal-Europa.

23-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 900 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag Fietskampeervakantie
Omgeving
Oostenrijk, Donau rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.399,- Vanafprijs p.p.
23 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ACSI

Programma van dag tot dag

Dag 1-4
Aankomst in Bad Abbach.
Het is tijd voor de eerste fietsexcursie. We fietsen langs de Donau naar Regensburg, waarna we o.l.v. een gids per fiets deze fascinerende stad verkennen. Na onze gezamenlijke lunch heeft u nog voldoende tijd om de stad te bezoeken of gezamenlijk naar het slot Thurn und Taxis te gaan.
Op uw vrije dag kunt u een van de fietsroutes vanaf de camping volgen, met de trein naar Regensburg gaan of de Kuchlbauer-toren bezoeken.
De tweede excursie brengt ons per fiets en boot naar Kloster Weltenburg, waar we ook lunchen. Hier heeft u ook tijd om een stukje te fietsen. Neem bijvoorbeeld de fietspontjes van de ene naar de andere kant. Halverwege de middag reizen we terug naar de camping.

Dag 5–7
Reisdag naar Chvalšiny in Tsjechië (ca. 235 km).
We stappen op de fiets naar Český Krumlov voor een kanotocht over de Moldau. Hiermee kanoën we door het historische centrum van Český Krumlov. Na de kanotocht kunt u op eigen gelegenheid het oude centrum bewonderen, lunchen of het kasteel bezoeken. U kunt gezamenlijk of individueel terugreizen naar de camping. Hierna heeft u een vrije dag.

Dag 8–12
We reizen door naar Tulln an der Donau in Oostenrijk (ca. 180 km).
Op deze camping stappen we in de bus, waarbij we onze fietsen meenemen voor een boot- en fietsexcursie. We pakken de boot vanuit Krems en ontvangen een typisch Oostenrijkse lunch aan boord. Na de lunch komen we aan in Melk, waar we het Stift, de Abdij van Melk, bezoeken. Een gids leidt ons door de grote abdij. U vindt hier de meest prachtige schilderingen, bijvoorbeeld in de bibliotheek en de kloosterkerk. Vervolgens fietsen we langs de Donau van Melk terug naar Krems. Vanaf hier brengt de bus ons weer terug naar de camping.
Maak op uw vrije dag een fietstour vanaf de camping.
De volgende excursie brengt ons per bus naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hier fietsen we met huurfietsen onder leiding van een Nederlandstalige gids. Bezoek rustig nogmaals alle hoogtepunten, proef een Weense koffiespecialiteit in een Kaffeehaus of rust uit in een van de vele parken.
Ook op de laatste dag staat er een fietsexcursie op het programma. Deze keer naar Burg Kreuzenstein, waar we o.l.v. een gids alles te weten komen over de geschiedenis van dit kasteel.

Dag 13–15
Reisdag naar Podersdorf am See (110km). Hier heeft u een aantal vrije dagen aan de Neusiedler See. Maak bijvoorbeeld een van de mooie fietsroutes langs het meer.

Dag 16–18
Het is tijd om door te reizen naar Hluboké Mašůvky in Tsjechië (ca. 165 km).
Vanaf hier maken we een prachtige excursie, waarbij we een deel van de IJzeren Gordijnroute fietsen. ’s Ochtends vertrekken we met de bus (met fietsaanhanger) naar Vranov nad Dyjí. Hier laden we de fietsen weer uit en lopen we naar het Vranov nac Dují chateau. Daar krijgen we een rondleiding door de Staatszalen. Hierna kunt u in het stadje wat eten, waarna we over een heuvelachtige route doorfietsen naar Čížov en Šatov. Aan het einde van de middag reizen we met de bus met fietsvervoer terug naar de camping.
Op uw vrije dag kunt u naar Znojmo fietsen. ’s Avonds wordt er in het restaurant op de camping een proeverij met lokale producten en wijn gehouden.

Dag 19–22
Reisdag naar de camping in Vrané nad Vltavou (ca. 210 km).
Vanaf hier fietsen we langs de Moldau tot aan de Karelsbrug in Praag. Vlak bij deze brug lunchen we, waarna we een wandeling door de oude binnenstad maken. In de namiddag stappen we op de fiets om terug te rijden naar de camping.
De tweede excursie brengt ons naar kasteel Karlštejn. U kunt zelf kiezen of u met de fiets of op eigen kosten met de trein of auto naar het kasteel reist.. Neem hier de tijd om iets te eten in een van de restaurantjes. Aan het begin van de middag krijgen we een rondleiding door het kasteel langs de historische interieurs van het keizerlijk paleis. Aan het einde van de middag keren we terug naar de camping.
Op de laatste dag kunt u zelf opnieuw Praag bezoeken. Ons afscheidsdiner met folklore vindt ook plaats in de stad.

Dag 23
Vertrekdag, einde van de reis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: