Fietsvakantie Kampeerreis naar de Méditerranée in Frankrijk - 23 dagen

Een fantastische fietsreis ligt in het verschiet, met geweldige vergezichten en prachtige fietsroutes langs meren, de Rhône en de Middellandse Zee. Onderweg bezoeken we schitterende plekken, zoals het gouden eiland Porquerolles. Ook de steden Genève en Avignon zijn belevenissen op zich. Bijzondere natuur vindt u in de Camargue, met zijn wilde paarden en flamingo’s. Voor nog meer verrassingen verwijzen wij graag naar het dagprogramma …

23-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 885 km
Type fietsvakantie
Van hotel naar hotel, Groepsreis, Rondreis Fietskampeervakantie
Omgeving
Frankrijk, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.149,- Vanafprijs p.p.
23 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

Dag 1-5
Aankomst in Doussard aan het Meer van Annecy. ’s Avonds een gezellig welkomstbuffet. We maken een busexcursie naar Genève, waar de Rhône ontspringt. Deze rivier volgen wij de komende dagen op de fiets. We maken een stadswandeling door het oude stadsdeel en genieten tot slot van het uitzicht op het balkon van Genève. Vervolgens verblijven we in Doussard en gaan we op de fiets naar Annecy waar we een stadswandeling maken. Ook maken we een tocht over het Meer van Annecy, u kunt kiezen voor een waterfiets of een motorbootje. Voor de liefhebber is er de mogelijkheid om op de vrije dag een mooie fietstocht richting Albertville te maken. De daarop volgende dag, na een gezamenlijk ontbijt, maken we nog een fietsexcursie rond het meer (ca. 45 km).

Dag 6-10
Reisdag naar Châteauneuf-sur-Isère (ca. 220 km). We gaan op fietsexcursie naar Tainl’Hermitage en bezoeken La Cité du Chocolat. Hier drinken we koffie of thee en maken kennis met de wereld van chocolade. Ook tijdens de lunch genieten we van chocolade. Vanuit Châteauneuf-sur-Isère kunt u een mooie fietstocht maken naar Romans sur-Isère of naar de markt in Valence. We maken een adembenemende treinexcursie door de Gorges du Doux met een smalspoorstoomtrein.

Dag 11-13
Reisdag naar Bourg-Saint-Andéol (ca. 90 km). We stappen op de fiets voor een excursie naar Viviers, met aansluitend een kleine lunch en een stadswandeling met een gids. Vervolgens kunt u verder fietsen naar de spectaculaire Passerelle Himalayenne (hangbrug over de Rhône). Hierna verblijven we nog een dag op de camping. U kunt een fietstocht maken naar Pont-Saint-Esprit.

Dag 14-16
Reisdag naar Saintes-Maries-de-la-Mer (ca. 155 km). Fietsexcursie inclusief lunch naar het vestingstadje Aigues-Mortes, wat in de middeleeuwen een belangrijke havenplaats was. Maak een wandeling over de stadsmuren vanwaar u het historische centrum goed kunt bekijken. Beklim de Tour de Constance (ooit een gevangenis) voor een schitterend uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van de Camargue. We verblijven in Saintes-Maries-de-la-Mer, een markant vissersstadje en bedevaartsoord. We maken nog een fietsexcursie door de Camargue. Het is een bijzondere ervaring om dit unieke natuurgebied op de fiets te doorkruisen.

Dag 17-19
Reisdag naar Giens (ca. 210 km). We bezoeken het gouden eiland Porquerolles. Hier kunt u uitgebreid wandelen en fietsen. U heeft tijdens uw verblijf gelegenheid om het schiereiland Hyères of Giens te verkennen.

Dag 20-22
Reisdag naar Villeneuve-lès-Avignon (ca. 210 km). Fietsexcursie naar Avignon met een bezoek aan het Palais du Papes en de Pont d’Avignon. We bezoeken ook Villeneuve-lès-Avignon per fiets. Hier bewonderen we het Fort Saint-André en kunt u uw slag slaan op de antiekmarkt Marché et Brocante. ‘s Avonds sluiten we af met een gezellig afscheidsdiner.

Dag 23
Vertrekdag, einde van de reis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door