Fietsvakantie Fietscruise Donau Passau-Boedapest-Passau - ms Primadonna - 8 dagen

Laat je meevoeren langs de hoogtepunten van de Donau, van Passau in Duitsland tot Boedapest in Hongarije. Geniet van de vele faciliteiten op de ms Primadonna, kijk vanaf het open dek uit over de Donau-vallei en verken al fietsend de bezienswaardigheden langs de blauwe Donau.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 260 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Groepsreis, Fietscruise Halfpension
Omgeving
Duitsland, Donau rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
€ 1.039,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 840 km
Utrecht/Brussel - Passau
Aankomst in Passau waar je kunt parkeren bij het Donau Touristik Informatiepunt. Vandaar gaat er een transfer naar de Primadonna. Vanaf 16.00 uur verwacht de bemanning je aan boord met een welkomstdrankje. Om 19.00 uur gaan de trossen los! De parkeerplaats in Passau is inclusief, indien je hier geen gebruik van maakt ontvang je geen restitutie.

Dag 2 - Reisafstand 56 km
Schlögen - Linz
Indien je een huurfiets geboekt hebt, ontvang je die bij de Schlögener Schlinge. Via deze haarspeldbocht in de Donau-rivier fiets je door plaatsen als Aschach en Ottensheim naar de stad Linz. Bij het dorp Schlögen zorgt een hard rotsblok in de aarde ervoor dat de Donau rechtsomkeert maakt. De hoefijzervormige bocht die hierdoor ontstaat is geliefd om de uitzichten op de rivier. Diverse uitkijkplatformen op de beboste hellingen bieden een panoramisch zicht op de Donau en de Schlögener Schlinge.


Dag 3 - Reisafstand 52 km
Tulln - Wenen
Vienna Austria, city skyline at St. Charles Church (Karlskirche) - inclusief Stadsrondleiding 'Wenen bij nacht' per bus.

De fietstocht gaat vanuit de bloemenstad Tulln langs de Abdij Klosterneuburg naar Wenen. In de ochtend geniet je nog van de tuinen van Tulln en het Egon Schiele Museum voor je doorfietst richting Wenen. Dit museum in de voormalig stadsgevangenis staat volledig in het teken van de kunstenaar Schiele die in Tulln geboren werd. Het gebouw is geen standaard museum. Zo staan exposities in oude cellen, bewonder je foto’s van de kunstenaar op de zolderverdieping en schiet je hier ook je eigen plaatjes. Je hebt de keuze om met de fiets over grotendeels autovrije fietspaden (met GPS) de klassieke Oostenrijkse stad te ontdekken of om te voet op onderzoek uit te gaan. De Oostenrijkse hoofdstad staat bekend om haar cultuur en architectuur. Wereldberoemde componisten als Beethoven, Mozart en Strauss woonden hier en traden op in de barokke theaters. Architectonische hoogstandjes als het Hundertwasserhaus en Staatsopera bepalen het straatbeeld van de stad. Het bekendste is Paleis Schönbrunn, het voormalige verblijf van de beroemde keizerin Sissi en ook wel het Oostenrijkse Versailles genoemd. Als Kirsche auf der Wiener Torte mit Sahne is het mogelijk om na het diner een sfeervolle stadstour per bus door de stad van operahuizen, Sachertorte en keizerlijke paleizen te maken met vertrek vanaf de Nußdorfer Platz. 

Dag 4 - Reisafstand 56 km
Komárom - Esztergom
De route neemt je mee de Oostenrijkse-Hongaarse grens over en voert langs steden als Komárom, Moča en Esztergom. Hier stap je ‘s avonds op de boot naar Boedapest, waar je rond 23.00 uur de prachtig verlichte stad binnenvaart. Esztergom is de bisschoppelijke hoofdstad van Hongarije en heeft de grootste kerk van het land. Deze enorme dom dateert uit het begin van de 19e eeuw.

Dag 5 - Boedapest - stadsrondleiding

Op verkenning in Boedapest. Waar je in de ochtend met een gids de stad verkent, kun je in de middag over het centrale Margaretha-eiland fietsen. Tip: wil je meer fietsen, maak een fietstocht naar Szentendre, ca. 55 kilometer heen en terug. De Hongaarse hoofdstad wordt door de Donau-rivier in tweeën gesplitst. Aan de westkant ligt het heuvelachtige Boeda, aan de oostkant het zakelijke en vlakke Pest. In Boeda domineert de ‘Burcht van Boeda’ de skyline. Je vindt er onder meer de Hongaarse Nationale Galerie, het grootste museum van Hongarije met vele permanente tentoonstellingen en aandacht voor de geschiedenis van de staat vanaf de stichting. Dit is het groene hart van de stad en een oase van rust. Het eiland is slechts 2,5 kilometer lang en ligt midden in de Donau. Tip voor actievelingen: fietstocht naar Szentendre (55 km heen en terug)

Dag 6 - Reisafstand 48 km
Bratislava - fietstocht Bratislava-Devín-Bratislava
In de ochtend verken je het historische centrum van Bratislava en aansluitend begint de fietstocht over het Donaufietspad. Je toert een klein stukje over de verharde weg naar Devín, een stadsdeel van Bratislava, waar je vanaf het kasteel een prachtig uitzicht hebt. Via een indrukwekkende fietsersbrug fiets je naar Oostenrijk en je hebt hier de mogelijkheid Schloss Hof te bezoeken: het pronkpaleis van keizerin Maria Theresia met de mooie baroktuin en zalen. Vervolgens fiets je weer terug naar het schip in Bratislava. Als je vandaag liever een grotere afstand wilt afleggen, rijd dan terug via Hainburg. * duur: ongeveer een uur

Dag 7 - Reisafstand 48 km
Krems - Pöchlarn
Vanuit de mooie Unesco-werelderfgoedstad Krems fiets je naar de beroemdste plekken van de Wachau naar Dürnstein. De kleine, kronkelende plek trekt toeristen van over de hele wereld. Fiets verder langs bekende wijndorpen zoals Weißenkirchen en Spitz naar Melk. Van een afstand kun je de imposante pen zien, die torent boven het stadje uit. De laatste kilometers van je reis zijn nu tot Pöchlarn, waar de Primadonna al op je wacht.

Dag 8 - Reisafstand 840 km - Utrecht Brussel
Wanneer je deze fietscruise niet verlengd in Passau, stap je na het ontbijt om circa 09.00 uur van boord om naar huis te gaan. Een bustransfer brengt je terug naar het informatiepunt bij de parkeerplaats of naar het station.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: