Fietscruise Passau via Budapest naar de Puszta

Het Donau fietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets- en vaarvakantie komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Passau, Budapest, en het Pustzalandschap zijn de uithangborden van deze fietsvakantie. En over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken want die reist met u mee aan boord van de luxe Primadonna.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Hongarije, Oostenrijk Passau-Wenen rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 995
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

DONDERDAG - Heenreis
Met de fietsbus comfortabel naar uw overnachtingshotel in de omgeving van Regensburg.

VRIJDAG - Passau
In de loop van de ochtend aankomst in Passau, waar u alle gelegenheid heeft om een bezoek te brengen aan de Dom met zijn grootste kerkorgel ter wereld of u bekijkt het 3-rivierenpunt, hier komen de Inn, Ilz en Donau samen. Na het stadsbezoek wordt u vanaf 16.00 uur verwelkomd aan boord. Tijdens het diner vaart u richting de prachtige Donauschlinge. Terwijl u slaapt vaart de Primadonna door naar Ybbs.


ZATERDAG - Ybbs-Krems 59 km
Vanaf Ybbs fietst u over het Donaufietspad naar Melk, met het imposante Stift, een kloostercomplex met kerk. Vanaf Melk, de toegangspoort tot de Wachau, fietst u over de noordelijke Donau oever via wijnstadjes zoals Spitz en Weissenkirchen naar Dürnstein, een pareltje aan de Donau met zijn prachtige kerk met blauwe toren. De Primadonna wacht op u aan de rand van Krems, maar een paar kilometer verder ligt de middeleeuwse binnenstad, die zeker een bezoek waard is en op de Unesco Werelderfgoed lijst staat.


ZONDAG - Esztergom/Sturovo-Vac-Szentendre 56 km
Uw dag start met een rondleiding door de Dom van Esztergom. Daarna fietst u langs de Donau via Visegrad, gelegen in de prachtige Donauknie. Verder naar Vac, een rustig barokstadje met kathedraal. Szentendre is een kunstenaarsstadje, waar de kunstnijverheidswinkels uitnodigen tot een bezoek. Vanaf hier heeft u de mogelijkheid om in de trein te stappen naar Budapest (excl. ca 8,00 p.p.) Maar heeft u goede benen of nog voldoende stroom in uw accu, fiets dan door naar Budapest, een goed fietspad langs de Donau en prachtig uitzicht op de mooie gebouwen van Budapest, o.a. het parlement. De Primadonna wacht hier op u.

MAANDAG - Budapest 22 km
U heeft de hele dag om Budapest te verkennen. In de ochtend is er een city sightseeing per bus en de middag kunt u besteden om b.v. naar het Margareten eiland te fietsen of de stad te voet of met het openbaar vervoer te verkennen. In de avond vertrekt de Primadonna verder stroomafwaarts richting Mohacs.

DINSDAG - Mohacs - Baja 44 km
Vanuit Mohacs fietst u, na een oversteek met het veer, over het bekende Donaufietspad naar het barokke stadje Baja. U passeert de puszta’s met de zo typerende paarden kuddes. Het fietspad voert u tot in het centrum, met zijn terrassen en ijssalons en nostalgische koffiehuizen. Hier schepen we in op de Primadonna die ons diezelfde middag naar Kalocsa brengt, u kunt nu per fiets (9 km)naar het centrum van het stadje, waar u kunt deelnemen aan rondleiding door de Dom.

WOENSDAG - Komarno 9/52km
Geniet ’s morgens vanaf het zonnedek van de vaartocht langs de uiterwaarden van dit Donau gebied richting Komarno.
In de middag individuele bezichtiging van de geboorteplaats van Franz Lehar. Ook het Europaplein is een bezoek waard. Aan de Hongaarse kant van de Donau vind u de burcht Monostori, de bekendste burcht van Hongarije. (9 km, entree ca. 3,50 excl.)
Tip: Wilt u toch wat meer kilometers maken fiets dan over een rustig fietspad door de uiterwaarden van de Donau, via Radvan nad Dunajon naar Moca, dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan en weer terug.

DONDERDAG - Wenen - Tulln 31 km
Vanaf Wenen fietst u via Klosterneuburg over het u inmiddels bekende Donaufietspad naar de bloemenstad Tulln.
Tip: Het is mogelijk een 3 uur durende bustour, met een stop in het centrum van Wenen, te boeken (Boekbaar aan boord excl. ca. 22,00 p.p.) De bus brengt u in Tulln bij de Primadonna. Om ca. 13.00 uur vaart de Primmadonna richting Passau.

VRIJDAG - Ontscheping Berching Berg 30 km
Aankomst in Passau ca. 10.30 uur en ontscheping. Vertrek ca. 11.30 uur met de fietsbus richting het ommuurde stadje Berching in Beieren in het Altmühldal. Hier stapt u op de fiets om langs o.a. het oude Ludwig Main-Donau kanaaltje naar uw overnachtingshotel in Berg te fietsen.

ZATERDAG - Terugreis
Terugreis naar Nederland. Aankomst in de vroege avond.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: