Fietsvakantie Rondje Nederland met de IJssel en het IJsselmeer fietscruise - 8 dagen

Ga met ons mee op deze fantastische fiets en vaarvakantie in Nederland rondom het Ijsselmeer. Onbekommerd fietsen en genieten van het mooiste van Nederland; oude vissersdorpjes met pittoreske haventjes, de uitgestrekte Friese Meren met wuivende rietkragen, Texel en de Hanzesteden van de IJsselvallei. Overal in de oude stadjes langs uw fietsroute zoals Hoorn, Lemmer, Deventer en Zwolle treft u de Hollandse gezelligheid. Tot slot fietst u nog een dag langs de Rijn of door de Betuwe. Via de knooppunten routes kunt u tijdens deze fietsvakanties uw routes tussen vertrek en aankomstplaatsen naar eigen inzicht samenstellen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 208 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Fietscruise Halfpension
Omgeving
Nederland, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 699,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

ZATERDAG
Inschepen

U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen of u geeft bij boeking aan dat u gebruik wil maken van de bustransfer (excl.) Vanaf 17.00 uur staat de vriendelijke bemanning van de MS Calypso u op te wachten. Tijdens het welkomstdiner vaart de Ms Calypso naar Zutphen.

ZONDAG
Zutphen - Deventer 50 km

Twee prachtige historische steden om op één dag te verkennen. Daar heeft u de handen aan vol en houdt u nauwelijks tijd over om te fietsen. Gelukkig bent u rechtstreeks zó van de ene naar de andere Hanzestad gefietst. Liever tocht een langer tocht? Ga dan naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland en steek de IJssel vervolgens over naar Brummen. Later op de route komt u langs de bossen bij Gorssel, Joppe en Colmschate.

MAANDAG
Deventer – Kampen 55 km

De IJssel is uw metgezel op weg naar Kampen. Breng onderweg een bezoek aan het kleine Hanzestadje Hattem, hier kunt u ook de rivier nog oversteken om Zwolle te bezoeken.
Tijdens het diner vaart de Ms Calypso naar Lemmer.

DINSDAG
Rondje Lemmer 30 km of meer

Vandaag kunt u de hele dag genieten van het Friese Landschap, hoe lang u uw fietstocht maakt bepaalt u helemaal zelf. U kunt bijvoorbeeld naar Stavoren fietsen maar ook een rondje om het Tjeukermeer of op de fiets naar Joure, Sloten of Sneek behoort tot de mogelijkheden. Ook het Gaasterland ligt dichtbij, met bos en een klifkust. Het is maar net hoeveel u wilt fietsen. Om ca. 15.00 uur vertrekt de Calypso naar Oudeschild op Texel waar het schip om ca. 22.00 uur aankomt.

WOENSDAG
Texel 15 km of meer

De Calypso blijft vandaag tot 15.00 uur in Oudeschild liggen, zodat u alle tijd heeft om Texel te verkennen op de fiets of te voet. Breng een bezoek aan het natuurcentrum Ecomare (excl.) waar u zeehonden kunt bewonderen en natuurlijk moet u De Koog en de vuurtoren gezien hebben. Geniet van uw vaartocht over het IJsselmeer naar Enkhuizen waar de Calypso om ca. 20.30 uur aankomt.

DONDERDAG
Enkhuizen – Hoorn 26 km of meer

Verken vanuit Enkhuizen West-Friesland op de fiets. U kunt naar het historische Hoorn op verschillende manieren fietsen, door de polder of langs het Markermeer. In Enkhuizen kunt u ook langs de Dromedaris fietsen, vroeger een verdedigingstoren tegenwoordig een cultureel centrum. In Bovenkarspel heeft u een blote voeten pad bij het recreatiegebied het Streekbos. Stap van uw fiets af en verken dit deel van West-Friesland eens op uw blote voeten. De Calypso vaart naar Hoorn en ligt daar van ca. 11.00 uur tot 15.00 uur om daarna naar Wijk bij Duurstede te varen.

VRIJDAG
Wijk bij Duurstede – Wageningen 32 km of meer

Na het ontbijt bezoekt u vast en zeker het oude centrum van Wijk bij Duurstede voordat u op de fiets stapt naar Wageningen. U kunt langs de Rijn fietsen maar ook door de Betuwe. De Rijn kunt u op diverse plaatsen oversteken met een pontje. De keuze is aan u. Aan het einde van de middag vaart de Calypso naar Nijmegen.

ZATERDAG
Ontschepen Nijmegen

Na het ontbijt is het ontschepen. U reist op eigen gelegenheid naar huis of de fietsbus brengt u naar uw uitstappunt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: