Fietsvakantie Delftse Hout

Door de centrale ligging is Delft de perfecte uitvalsbasis voor fietstochten naar Den Haag, Leiden, Gouda en Rotterdam. Ook de directe omgeving heeft meer dan genoeg mogelijkheden voor mooie fietstochten door de natuur, de stad en langs pittoreske dorpjes.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 141 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 345
4 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

FIETSEN IN EN OM HISTORISCH DELFT CA. 45KM
U fietst langs de Dobbeplas en het Delfste Hout, twee plassen die populair zijn onder watersporters. Vervolgens fietst u Delft binnen. Vooral de historische binnenstad van Delft is een lust voor het oog. Het barst van de historie en de cultuur in deze stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer.

VANUIT DELFT DE NATUUR IN CA. 31KM
Delft is meer dan prachtige historische monumenten. U verlaat de stad via het groene en waterrijke Delftse Hout. Even later rijd u de bossen en natte weilanden van de aangrenzende Bieslandpolder in. Rondom Pijnacker fiets je door weidse polders waarin enkele bosgebiedjes liggen. Wat een rust ervaart u hier!

ROYAL DELFT CA. 36 KM
Deze route start bij Royal Delft, de laatst overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Hier wordt het wereldberoemde Delfts Blauw met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities. Neem een kijkje in het museum en wandel door de fabriek. Er zijn mooie, monumentale gebouwen in de stad te zien, want de historische binnenstad is goed bewaard gebleven. Het rustigere buitengebied van Delft vormt een groot contrast met de bruisende stad, tijdens deze route is het heerlijk om de weg te zoeken naar Vlaardingen, dé haringstad van Nederland. Deze fietsroute is gevarieerd: u ontdekt de stad en de cultuur, maar ook de natuur in het buitengebied.

DE GROENE LONG TUSSEN DELFT EN ZOETERMEER CA. 22KM
Tijdens deze route maakt u kennis met de afwisselende natuur tussen Zoetermeer en Delft. Als eerst maakt u kennis met het Westerpark, een recreatiegebied dat rond 1980 is aangelegd. Je vindt hier een mix van waterpartijen, bos en graslanden. Net als bij de Dobbeplas, het volgende natuurpareltje op je route. Het Bieslandse Bos werd rond 1985 aangelegd voor houtproductie, maar heeft nu een recreatiefunctie. Je vindt hier een afwisseling van broekbossen en velden waar Galloway runderen en IJslandse paarden grazen. Tussendoor kom je door stadspark het Delftse Hout waarin de Grote Plas ligt. In het Balijbos zie je veel beuken, essen en elzen. In een deel van dit gebied mag de natuur haar eigen gang gaan.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: