Lahntal Radweg - van Marburg naar Koblenz


Fietsen langs de Lahn is voor velen een groot wielergeheim. Vier sterren gaf de Duitse Fietserbond deze rustige Radweg, waarbij je meestal de uitbundig groene rivieroever volgt en slechts af en toe een eenvoudig klimmetje moet trotseren. Je kruist regelmatig de Lahn en komt door mooie natuurgebieden, langs pittoreske vakwerkdorpjes, voorname kuurorden, imposante kastelen en ruïnes. Deze fietsreis start in fraai Marburg met zijn beroemde Elizabethkerk, en eindigt met een boottochtje nabij het oude wijndorp Braubach.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 180 km
v.a. € 509
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Marburg
Je reist op eigen gelegenheid naar Marburg. Ben je op tijd dan moet je zeker de historische binnenstad met zijn Elisabethkerk bezoeken.

Dag 2: Marburg - Wetzlar (54 km)
Een vlakke rit door het idyllische Lahndal naar Wetzlar. Neem bij mooi weer een duik in een van de 'Badeweihern', openbare zwemplassen, prachtig gelegen in de vrije natuur. Een omweggetje naar de Joodse synagoge in Roth? In Giessen kun je Oberhessisches Museum bezoeken. Het oude vakwerkstadje Wezlar bezit een bijzonder fraaie dom.

Dag 3: Wetzlar - Weilburg (ca. 32/40 km)
Al snel nadat je Wetzlar over de oude stenen brug verlaten hebt, kom je bij de 'Grube Fortuna', een verlaten ijzerertsmijn, die je, 150 m ondergronds gaand, kunt bezoeken. De route naar Weilburg is schitterend, soms hier en daar wat heuvelachtig. Bezoek, aangekomen in het hoog boven de Lahn gelegen, barokke residentiestadje Weilburg, het op een rots gelegen, gelijknamige kasteel, met zijn prachtige tuin.

Dag 4: Weilburg - Limburg (ca. 40 km)
Tussen de Taunus en het Westerwald meandert de Lahn langs slaperige dorpjes, als Kirschhofen en Aumenau. Over het geasfalteerde jaagpad langs de rivier via Villmar en het prachtig gelegen burchtenstadje Runkel naar het middeleeuwse Limburg an der Lahn met zijn wereldberoemde 13e eeuwse Dom. In het centrum met zijn vele vakwerkhuizen, smalle straatjes en knusse pleintjes is het heerlijk toeven.

Dag 5: Limburg - Bad Ems (ca. 36/47 km)
Volg de bochtige en beboste rivieroever van de Lahn in het ongerepte natuurpark Nassau naar Diez met zijn barokke slot Oranienstein. In het museum kom je veel te weten over de banden tussen Diez en de Oranje's. Eenmaal in Balduinstein volgt een zwaarder en drukker gedeelte (ca. 11 km). Je kunt dat vermijden door een stukje de trein te pakken. Weer op de fiets passeer je het fraaie Kloster Arnstein en de stoere Burg Nassau. Je stapt af in het chique kuuroord Bad Ems.

Dag 6: Bad Ems - Braubach/Koblenz (ca. 17/46km)
Het is niet ver meer naar de Rijn. Het landschap wordt stilaan meer opener. Eenmaal in het weidse Rijndal kunt je je fietsreis verklengen met een extra lus (ca. 29 km) die je via Boppard en St. Goar bij de Loreley brengt. Deze 132 meter hoge rots, ligt in een scherpe bocht van de Rijn en vormt een prachtig uitzichtpunt over de gehele omgeving. De terugreis naar het wijndorp Braubach of historisch Koblenz maak je per boot.

Dag 7: Vertrek vanuit Braubach/Koblenz
Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie over de Lahn Radweg.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: