Fietsvakantie langs de Maas

Uw fietsvakantie begint net over de grens in Noord Frankrijk in Sedan naar de oudste stad van Nederland, Maastricht. De Maas is uw metgezel. Inmiddels is deze fietsroute zodanig ontwikkeld dat ze zich zeker mag scharen in het rijtje van de Donau en de Rijn. De charme van deze fietsreis is dat u fietst door prachtige stukjes natuur, historische steden en dorpjes. Soms fietst u over smalle weggetjes, of direct langs de Maas, over de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ waar de rotsen hoog uit de rivier opstijgen. In België over de Ravel 1 en 2.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 320 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag
Omgeving
België, Frankrijk Ardennen rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 759
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

DINSDAG
In een rustig tempo brengt de fietsbus u naar het 1e hotel in Villers Semeuse.

WOENSDAG - Sedan – Villers-Semeuse 45 km
In Sedan, met de grootste middeleeuwse vesting van Europa, begint uw fietsdag. Geniet deze en de komende dagen van de ‘Voie Verte Trans Ardennes’; heerlijk ontspannen fietsen op fietspaden langs de Maas. Vandaag met een bezoek aan Charleville-Mézières.

DONDERDAG - Villers-Semeuse – Fumay 57 km
Vandaag volgt u een schilderachtige route, via Monthermé, naar het dorpje Fumay. U gaat ‘zoevend’ over het asfalt-fietspad langs de Maas. Dat is genieten! De fiets bus brengt u terug naar uw hotel.


VRIJDAG - Fumay – Dinant 57 km
Op de fiets het laatste stuk van de Voie Verte, langs Haybes een pareltje aan de Maas naar Givet aan de grens met België. Hier houdt u vast een pauze voor u doorfietst naar Dinant. Dit stadje ligt prachtig ingesloten tussen de Maas en het omliggende heuvellandschap. Neemt u de tijd om met de kabelbaan naar de Citadel te gaan?


ZATERDAG - Dinant – Namen 30 km
De fietsbus brengt u naar het punt waar u gisteren geëindigd bent met fietsen.De Maas blijft u metgezel, vergeet niet om onderweg een bezoek te brengen aan de “tuinen van Annevoie". U fietst naar uw hotel in Namen.

ZONDAG - Vrije dag
Maak een rondwandeling door deze prachtige provinciehoofdstad met de citadel hoog boven de stad.
Of fietst u een stukje van de Euro velo route nr. 5. langs de rivier de Sambre richting Charleroi????

MAANDAG - Namen – Huy – Luik 30/ 70 km
Na het ontbijt kunt u gelijk op de fiets, het charmante stadje Huy is een aanrader voor een lunchstop voor u verder fietst naar het gezellige Luik voor koffie met een Luikse wafel. U fietst naar uw hotel.

DINSDAG - Luik – Maastricht 35 km
Vandaag uw laatste fietstocht van deze vakantie langs de Maas. U koffers gaan in de bus en u fietst weer vanaf het hotel. Neemt u de tijd om in Luik de beroemde Bueren trap te beklimmen met zijn 373 treden. Daarna fietst u via Visé naar Maastricht. U heeft alle tijd om deze stad te bezoeken, de fiets bus vertrek om ca. 15.00 uur en brengt u weer naar uw opstapplaatsen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: