Fietsvakantie Kamperen in het Loiredal - 8 dagen

Over rustige binnenwegen en fietspaden door het lichtglooiend land rondom de Loire rivier. Tijdens deze 'Fiets-Fun' kampeervakantie kom je langs de wereldberoemde abdij van Fontevraud, de grotwoningen in Rochemenier én de bijzondere dierentuin van Doué-la-Fontaine. Mooie en leuke ervaringen, zeker voor wie overweegt om op een comfortabele manier eens in het buitenland te willen gaan kamperen én fietsen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 106 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis Fietskampeervakantie
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 174,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Saumur
Je reist op eigen gelegenheid naar Saumur.

Dag 2:    Rondrit Saumur
Bezoek de mooie, historische stad Saumur en de beroemde abdij van Fontevraud. Een afwisselende route: imposante kastelen, golvende wijngaarden, pittoreske dorpjes, uitgestrekte bossen en de rivier de Loire.

Dag 3:    Saumur - Concourson-sur-Layon (33 km)
Vanaf de oevers van de Loire richting het heuvelachtige binnenland. Eerst wat hoogtemeters overwinnen, dan verder over rustige, licht glooiende binnenweggetjes. Tussen de velden met druiven voor de Rosé d'Anjou en langs het kasteel van Montreuil-Bellay. Terug kijken op een mooie dag op de camping in Concourson-sur-Layon.

Dag 4:    Rondrit Concourson-sur-Layon
Op weg door het lichtglooiende Franse boerenland met zijn uitgestrekte koren- en zonnebloemvelden. Dan weer een stukje schaduwrijk bos; het wordt genieten op twee wielen. Met kinderen is een bezoek aan het indrukwekkende Biopark Doué-la-Fontaine zeer zeker een aanrader. Ook zonder kinderen trouwens!

Dag 5:    Concourson-sur-Layon - Coutures (35 km)
Op weg richting Rochemenier, een dorpje met schitterende grotwoningen (Troglodytes). Vele oude turfsteengroeven, gebruikt voor de champignonkweek, als galerie of café. De route naar Coutures voert over het hier nimmer vervelende, Franse platteland. 

Dag 6:    Rondrit Coutures
Een prachtige rondrit richting de Loire rivier: nog meer grotwoningen, mooie kastelen, keltische menhirs en dolmen. Geen zin om te fietsen? Wat dacht je van een dagje lekker luieren aan de rand van het zwembad op de camping, gelegen in een kasteeltuin.

Dag 7:    Coutures - Saumur (38 km)
Volg een stuk van de bekende 'Loire à Vélo' route, richting Saumur. Bewonder de uit lokale witte tufsteen opgetrokken abdij van St. Maur en de kerk van Cunault. In Saumur is de te bezoeken, prestigieuze ruiterschool 'Cadre Noir' gevestigd; hier wordt de elite van de Franse ruiters opgeleid. 

Dag 8:    Vertrek vanuit Saumur
Vandaag eindigt je kampeerfietsvakantie in het Loiredal in Frankrijk.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: