Fietsvakantie Friesland Gaasterland met de bus - 5 dagen

Het Gaasterland ligt in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslan. Deze streek is anders dan het overwegend vlakke weidelandschap van Friesland juist glooiend en bosrijk. Hotel Gaasterland ligt aan de rand van het eeuwenoude Rijsterbos, vlakbij het IJsselmeer, langs uitgestrekte bossen, frisgroene weilanden, prachtige meren en karakteristieke stadjes. Voel het zand tussen uw tenen op het strand bij het IJsselmeer, ruik de dennennaalden in het Rijsterbos, hoor de vogels, geniet van de rust. Proef de sfeer van één van de gezellige stadjes als Sloten, Balk en Stavoren. En als dessert een fietsdag door de Weerribben. U kunt u routes zelf zo lang maken als uw wilt.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 157 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
€ 399,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG - Lemmer - Rijs 25 km
Met de fietsbus naar Lemmer en van daaruit langs het bezienswaardige Ir. Woudagemaal en Oudemirdum naar uw hotel. U kunt een extra lus maken via Sint Nyk en Sloten. Sloten is de kleinste van de Fries Elfsteden.

DINSDAG - Rijs - Sneek 48 km
Vandaag fietst u van het bosrijke Gaasterland tussen de Friese Meren door naar Sneek. Sneek is een echte waterstad. De stad bruist van de evenementen, cultuur, unieke hotspots en leuke winkeltjes. Sneek is één van de Friese Elfsteden, bekend om haar Waterpoort en sinds 2018 de fontein van Fortuna. Geniet op een van de vele terrasjes die het stadje rijk is.
U fietst vast nog een stuk van de Sneekermeer route. De fietsbus staat bij Sneek op u te wachten. om u terug te brengen naar uw hotel.

WOENSDAG - Harlingen - Rijs 50 km
De fietsbus brengt u naar het havenstadje Harlingen, ook weer 1 van de Elfsteden. Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee. Harlingen is aantrekkelijk voor zij die kennis willen maken met het rijke nautisch verleden en de ruim 600 monumenten in het beschermde stadsgezicht. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes.
Daarna op de fiets langs de Waddenzee en het IJsselmeer naar Makkum, bekend vanwege het Makkumer aardewerk. Dan via Workum(Elfstedenstad) met het Jopie Huisman Museum terug naar uw hotel in Rijs.

DONDERDAG - Wildroostersroute 45 km
Vandaag bepaalt u zelf hoe vroeg of laat u vertrekt voor deze prachtige route door natuurgebieden waarbij u langs bekende plaatsen fietst. Hindeloopen en Stavoren beiden steden van de Elfstedentocht liggen op uw route. In Stavoren fietst u zeker langs het beeld van het vrouwtje van Stavoren. Ook komt u bij het Roode Klif en passeert u het aquaduct in Galadammen op weg terug naar uw hotel.

VRIJDAG - Rondje Weerribben 37 km
Met de fietsbus naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op de fiets voor een rondje door dit unieke gebied. Weerribben-Wieden, een van de meest bijzondere gebieden van Nederland en het grootste laagveenmoeragebied van Noordwest-Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Een verleden vol veen, turf en riet levert een beeldschoon heden op. Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen. Ontdek de kraamkamer van de Weerribben voor bijzondere plant-en diersoorten. De fietsbus brengt u weer naar uw opstapplaatsen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: