Fietsvakantie Giethoorn en drie Nationale Parken

Geniet tijdens deze fietsvakantie van de verscheidenheid van natuur en cultuur die het noorden van Nederland rijk is. U fietst naar het Venetië van het Noorden (Giethoorn) de door de Nationale Parken Weerribben/Wieden, Drents-Friese Wold en Dwingelderveld, elk met een eigen uniek karakter. U fietst door bossen, veen-en moerasgebieden heidevelden en zandduinen. Misschien brengt u ook wel een bezoek aan het museum De Proefkolonie waar u een stukje vergeten geschiedenis van Nederland ontdekt. U kunt ontspannen fietsen want u bagage wordt naar het volgende hotel gebracht

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 225 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 319
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

ZONDAG - Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar hotel Villa Nova in Zorgvlied, waar u de komende twee nachten te gast bent. Vanavond is er een 3-gangendiner inbegrepen.

MAANDAG
Na het ontbijt vertrekt u per fiets voor een rondtocht door de Koloniën van Weldadigheid. U fietst vandaag door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en over het Fochteloërveen naar het gevangenisdorp Veenhuizen. Aan het begin van de 19e eeuw werd in dit gebied zekerheid geboden aan kansarme mensen uit de randstad. De Koloniën van Weldadigheid zijn genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. In Veenhuizen kunt u een bezoek brengen aan het Nationaal Gevangenismuseum, maar ook de kaasmakerij Kaaslust en de bierbrouwerij Maallust zijn zeker uw aandacht waard. Aan het einde van de rondrit komt u weer aan bij uw hotel (diner excl.)

DINSDAG - Zorgvlied - Zwartsluis 60 km
Vrijwel direct nadat u op de fiets bent gestapt fietst u door het Nationaal Park Dwingelderveld. In de loop van de middag fietst u door Meppel langs het Drukkerijmuseum. Aan het einde van de fietstocht komt u aan bij hotel Zwartewater in Zwartsluis. Hier kunt u genieten van het diner (bij de reissom inbegrepen) en de overnachting.

WOENSDAG - Rondje Zwartsluis 58 km
Vandaag staat een rondrit door het Nationaal Park Weerribben/ Wieden op het programma. Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. De route maakt gebruik van het Pontje bij Joonen. Rond lunchtijd komt u door het dorpje Blokzijl. geniet hier op een gezellig terras aan het water. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij hotel Zwartewater voor diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting.

DONDERDAG - Zwartsluis - Zorgvlied 55 km
s ’Morgens geeft u de bagage af bij de receptie. Deze wordt door onze koerier vervoerd naar Zorgvlied. De fietstocht gaat door Giethoorn en Langs een aantal leuke musea. Een absolute aanrader is om met een rondvaart of met een fluisterbootje Giethoorn vanaf het water te verkennen. Ook fietst u door het gebied van de Koloniën van Weldadigheid, genomineerd als UNESCO werelderfgoed. Rond 1818 werd in dit gebied een enorm innovatief project gestart om kansarme paupers uit de randstad een toekomst te bieden. Aan het einde van de middag fietst u het Nationaal Park Drents-Friese Wold binnen en bereikt u uw hotel Villa Nova in Zorgvlied. Nog even uw koffers in de auto en dan kan de thuisreis beginnen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: