Fietsvakantie Nieuwe Hollandse Waterlinie Tour

Deze fietsvakantie staat in het tegen van forten, loopgraven, vestingsteden, rivieren en prachtige natuur. U fietst door hét hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat genomineerd is als UNESCO Werelderfgoed. De waterlinie ligt fraai verscholen in het landschap en wordt daarom ook wel het grootste geheim van Nederland genoemd. Tijdens oorlogstijd moest deze waterlinie Nederland beschermen tegen vijandelijke groepen. Nu is dit groene waterlinielandschap een schitterend gebied om op de fiets te ontdekken. Mooie historische stadjes zoals Culemborg, Leerdam, Gorinchem en Vianen liggen op u route en u zult er zeker genieten op een gezellig terrasje. Deze stadjes stralen de sfeer van vroeger uit. Een uitstapje naar Slot Loevestein is ook een aanrader. Dit is een afwisselende fietsroute, en uw bagage wordt naar het volgende hotel gebracht zodat u alleen maar hoeft te fietsen en te genieten van al deze mooie natuur en gezellige stadjes.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 148 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 295
4 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG - Aankomst in Bunnik
U reist zelf (of u reserveert de fietstaxi bij boeking) naar Bunnik. waar u een bezoek kunt brengen aan het Waterliniemuseum bij Fort Vechten zodat u alvast kennis kunt maken met de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit museum is een interactieve belevenis! U kunt met een virtual reality-bril een parachutesprong maken boven de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook rondom het museum is van alles te beleven, er bijvoorbeel een korte wandeling over het Bunkerpad en langs de rivier de Kromme Rijn. Het is zeker de moeite waard om dit ook te doen.

2E VAKANTIEDAG - Bunnik - Gorinchem 60 km
Na het ontbijt op de fiets langs Fort Vechten naar de Plofsluis. De Plofsluis is uniek in de wereld! Een sluis die tot ontploffing kon worden gebracht om het kanaal af te dammen. Daarna fietst u over het Eiland van Schalkwijk. Een waar openluchtmuseum voor liefhebbers van cultuurhistorie en natuur, met het imposante Fort Honswijk, Fort Werk aan de Korte Uitweg (met fantastische theetuin), de loopgraven van Werk aan de Groeneweg en Fort Lunet aan de Snel. U steekt met het pontje de Lek over naar het historische Culemborg en fietst langs Werk aan het Spoel met gezellige horeca en een zonneterras. De route gaat verder langs Fort Everdingen, de stoere thuishaven van bierbrouwerij Duits&Lauret, met een proeflokaal. U vervolgt de route via de Diefdijklinie met diverse groepsschuilplaatsen (bunkers). Vervolgens komt u langs Fort Asperen een cultuureiland aan de rivier de Linge. Het bijzonder gerestaureerde dakgewelf van de torenfort en de taveerne zijn een bezoek meer dan waard. Via Fort Vuren en met prachtige vergezichten over de rivier de Waal fietst u naar de vestingstad Gorinchem waar u overnacht.

3E VAKANTIEDAG - Gorinchem - Bunnik 63 km
Begin u dag met een wandeling langs de vestingwallen en ontdek de oude kanonnen en de molens “Nooit Volmaakt” en “De Hoop”. Gorinchem heeft een historisch stadscentrum met als trekpleister de Oude Markt met gezellige terrasjes. Vanuit Gorinchem fietst u naar Leerdam, sinds 1765 dé glasstad van Nederland en bekend van de Leerdammer kaas. Misschien neemt u de tijd om het Nationaal Glas museum te bezoeken. Vervolgens gaat u naar Vianen, ooit gebouwd als vestingstad. Dit is nog terug te zien in het stratenpatroon, de stadsmuren en de Lekpoort. In Vianen zijn 190 rijksmonumenten. Daarnaast is het goed toeven in de Voorstraat met de gezellige terrassen, goede restaurants en leuke winkeltjes.
Met de fiets over de pont naar historisch Vreeswijk, met drie prachtige sluizen: de Oude Sluis, de Rijkshulpschutsluis en de Koninginnensluis. Uw fiets tocht gaat verder naar Fort Jutphaas, verscholen in een groene oase in het verstedelijkte Nieuwegein. Het parkachtige terrein is voor iedereen toegankelijk. Vanuit Nieuwegein vervolgt uw route richting de stad Utrecht. Via de 4 historische Lunetten (kleine vestingwerken) in de Utrechtse wijk Lunetten, en de binnenstad van Utrecht fietst u naar Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen en langs Fort Rijnauwen, het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanaf hier fietst u terug naar uw hotel in Bunnik voor de overnachting.


4E VAKANTIEDAG - Vertrek uit Bunnink
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u weer naar huis. Wellicht heeft u nog tijd voor een bezoek aan de stad Utrecht? Vanuit station Bunnik bent u in 8 minuten op station Utrecht Centraal. Utrecht, de op vier na grootste stad van Nederland is een absolute aanrader met haar historische sfeer en de bijzondere grachten met z’n werven en terrasjes.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: