Fietsvakantie Maasroute - etappe 2 - van Maastricht naar Nijmegen - 6 dagen

Fietsen langs de Maas tussen de oudste steden van Nederland, Maastricht en Nijmegen. Start in 'us Mestreech' en trotseer het Zuid-Limburgse heuvelland. Via het Vlaamse Maaseik verder naar de Maasplassen bij Roermond. Dan door het Noord-Limburgse rivierduinen- en maasheggenlandschap. Tenslotte, op de pedalen door de bosrijke stuwwallen ten zuiden van Keizerstad Nijmegen. Afwisselender kunnen wij het niet maken!

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 212 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 475,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Maastricht
Je reist op eigen gelegenheid naar Maastricht. Ons advies: kom op tijd en dompel je onder in deze 'stad van de goede smaak'. Maak een wandeling door het Jekerkwartier, drink wat op een van de terrassen op het Vrijthof en ga daarna 'hip' dineren in de Wyck.

Dag 2: Maastricht - Maaseik (ca. 45 km)
Verlaat de stad langs het Julianakanaal en passeer illustere dorpjes als Bunde, Geulle en Elsloo. Onderweg schitterende vergezichten over de Limburgse heuvels en akkerlanden. Door het Rivierpark Maasvallei, een waterrijk gebied vol stroomgeulen, rivierarmen, uiterwaarden en struinvelden. In de wijde rivierbochten door karakteristieke Maasdorpjes. Eindbestemming is het Belgische Maaseik, geboorteplaats van kunstschilder Jan van Eyck.

Dag 3: Maaseik - Roermond (ca. 39 km)
Nadat je de Maas bent overgestoken ben je weer terug op Nederlands grondgebied. Stop in Maasbracht, met de grootste binnenhaven van Nederland en zijn sluis met een verval van maar liefst 11 meter! De spiegelende Maasplassen, ontstaan door vroegere grindwinning, vormen nu het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Eindbestemming is de gezellige hanzestad Roermond, gelegen op de plek waar de Roer uitmondt in de Maas.

Dag 4: Roermond - Arcen (ca. 53 km)
Vanuit het historische Roermond naar het Noormannendorp Asselt en het drakendorp Beesel. Langs de Maas gaat het via Tegelen naar Venlo. Maak in deze levendige Limburgse stad even een koffiestop op de oude Markt. Dan door de rivierduinen met zijn bosen en heidevelden langs de Duitse grens naar het historische Arcen, een verrassend gezellig stadje, dat terecht de 'Parel van de Maasduinen' wordt genoemd.

Dag 5: Arcen - Nijmegen (ca. 75 km)
Bezoek voor je op de fiets stapt de kasteeltuinen van Arcen. Voor een bezoek aan de bierbrouwerij 'Hertog Jan' is het wellicht nog te vroeg. Het Noord-Limburgse landschap vormt een afwisseling van bossen en boerenland. Regelmatig steek je met een pontje de Maas over, en fiets je door het karakteristieke Maasheggenlandschap. Het historische centrum van Gennep leent zich perfect voor een pauze. Langzaam komen de bosrijke hellingen van de Nijmeegse stuwwallen in zicht. Je bent dan niet zo ver weg van je eindbestemming, de gezellige Keizerstad Nijmegen.

Dag 6: Vertrek vanuit Nijmegen
Na het ontbijt eindigt deze etappe van de Maasroute. Het hotel in Nijmegen bevindt zich naast het station zodat je eenvoudig weer terug kunt reizen naar waar je fietsreis begonnen is.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: