Fietsvakantie Provençe, Vaucluse - 8 dagen

Een Provençaals 'Fiets-Fun' kampeervakantie langs comfortabele campings te beginnen bij het wijndorp Chateauneuf-du-Pape. Over glooiende wijnbergen, langs zwoel geurende lavendelvelden en terracottakleurige dorpen. Bezoek historisch Orange en de Pont d'Avignon en geniet van een lekker glas Rhônewijn voor de tent die al voor je is opgezet en ingericht.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 111 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis Fietskampeervakantie
Omgeving
Frankrijk, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 326,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Châteauneuf-du-Pape
Je reist op eigen gelegenheid naar Châteauneuf-du-Pape.

Dag 2:    Rondrit Châteauneuf du Pape
Vandaag een prachtige route door het brede Rhônedal. Wijn- en lavendelvelden, olijfboomgaarden en slaperige dorpen met platanen en fonteinen. Een bezoek aan Avignon, met zijn 'Pont d'Avignon', vormt het hoogtepunt. Deze unieke stad met zijn rijke historie vormt een oase van bedrijvigheid en levenslust. Bezoek het Palais des Papes (Paleis van de pauzen), wandel door de Rue des Teinturiers en langs de imposante stadsmuren.

Dag 3:    Châteauneuf-du-Pape - Entrechaux (46 km)
Eerst glooiend door de heerlijke heuvels rond Châteauneuf-du-Pape, richting Jonquières. Vervolgens rustige, vlakke wegen richting het levendige Vaison-la-Romaine, met zijn Romeinse overblijfselen en middeleeuwse, hooggelegen oude stad. Vanaf hier nog maar enkele kilometers naar Entrechaux, naar de camping voor de komende nachten.

Dag 4:    Rondrit Entrechaux
Op deze dag heb je de keuze: lekker genieten van de rust bij de tent, een verscholen leesplekje zoeken langs het riviertje bij de camping óf op de pedalen voor een wat sportieve rit naar de schitterende Dentelles de Montmirial. Deze kleine, kantvormige bergketen steekt pontificaal uit boven het omringende, lieflijke landschap.

Dag 5:    Entrechaux - Tulette (25 km)
In noordelijke richting naar één van Frankrijk's mooiste regio's, de Drôme Provençale. Eerst het charmante, op een heuveltop gelegen, Mirabel-aux-Baronnies. Kleine, rustige binnenwegen, met enkele korte hellinkjes, voeren naar de valleien van de Eygues en Aigues. Over een vlakke route langs verstilde wijndorpjes naar Tulette, dat zijn naam dankt aan de Prins van Oranje, die het 'Gij Ellett' noemde.

Dag 6:    Rondrit Tulette
Een tocht door de landerijen naar mooi Bollène. In het oude centrum staat de Collégiale St-Martin met zijn zadeldak en portaal uit de renaissance. Louis Pasteur verbleef hier in het jaar 1882. Vanaf het naar hem genoemde park heb je een mooi uitzicht over de Rhône, bij goed weer zelfs tot aan de heuvels van de Cevennen aan de overzijde.

Dag 7:    Tulette - Châteauneuf-du-Pape (40 km)
Eerst richting Suze-la-Rousse, vanuit de verte al herkenbaar aan zijn hooggelegen, imposante burcht. Dan zuidwaarts naar het kleine massief van Uchaux. Even wat klimmen op weg naar Rochguide en La Garde. Door bossen en langs akkertjes en hier en daar een wijngaard. Fiets naar het antieke Sérignan du Comtat door het dal van de Aigues terug naar Châteauneuf-du-Pape.

Dag 8:    Vertrek vanuit Châteauneuf-du-Pape
Vandaag eindigt je arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door