Fietsvakantie Den Haag/Scheveningen - 3 dagen

Voor uw ontspanning bent u binnen enkele minuten op het strand van Scheveningen vanuit uw hotel. Maak hier heerlijke fietstochten en geniet van de zilte zeelucht. In de zomermaanden is het heerlijk ontspannen op het strand of genieten van een hapje en drankje in één van de gezellige strandtentjes. Tijdens een verblijf aan Den Haag mag een bezoek aan het Binnenhof natuurlijk niet ontbreken. Ook het Paleis Noordeinde, het Omniversum, Madurodam en het Vredespaleis (internationaal Gerechtshof) zijn bekende trekpleisters. En dit alles vanuit het op maar 150 meter van zee gelegen Badhotel Scheveningen.

3-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 160 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, kust, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 199,- Vanafprijs p.p.
3 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

FIETSROUTE STRAND EN DUINEN 36 KM
Vanuit het hotel door de duinen naar Katwijk. Het duinlandschap wordt bepaald door oude paraboolduinen, duinen die zijn ontstaan door uitstuiving van grote stuifkuilen. Het duingebied Meijendel wordt sinds 1874 gebruikt voor de winning van water. De grote afwisseling van het landschap zorgt voor een leefgebied van veel soorten dieren en planten. In Katwijk houdt u vast een pauze voor u terug fietst via Wassenaar naar het hotel. In het voorjaar ziet u in de omgeving van Katwijk de kleurrijke bollenvelden.

DOOR DE DUINEN NAAR HOEK VAN HOLLAND 59 KM
Fiets over het duinfietspad van Scheveningen naar Hoek van Holland. U fietst door de duinen met af en toe een blik over de zee. Geniet van de rust en ruimte tijdens het fietsen over dit vrij liggende fietspad. Houdt een pauze bij een van de vele strandtenten bij Hoek van Holland. Op de fiets langs de drukbevaren waterweg en vervolgens door het Westland terug naar uw hotel.

KONINKLIJKE FIETSROUTE 66 KM
Op de fiets langs paleizen, landgoederen en kastelen en laat t kennis maken met deze verrassende groene omgeving met een rijke historie. U fietst langs de Hofvijver en ziet hier het torentje van de premier. Achter de vijver schuilt het Binnenhof met daarin de Ridderzaal. Deze stamt uit de 13e eeuw en maakte deel uit van het kasteel van de graven van Holland. Het gebouw heeft door de eeuwen heen veel functies gehad, zoals feestzaal en een locatie voor politieke bijeenkomsten. Nu spreekt de koning hier ieder jaar de troonrede op de derde dinsdag van september.
Op het Binnenhof staat ook het Mauritshuis dat in de 17e eeuw is gebouwd als stadspaleis voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen. Het herbergt nu één van de bekendste musea van Nederland, met meesterwerken van Hollandse schilders zoals Vermeer, Rembrandt en Steen. U fietst o.a. langs Landgoed Reigersbergen Landgoed de Wittenburg, Landgoed Clingendael en Landgoed De Pauw. Natuurlijk mogen de koninklijke landgoederen De Horsten ook niet ontbreken op uw fietstocht.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: