Fietsvakantie van Sevilla naar Cadiz

Een heerlijk ontspannen fietsvakantie in het mooie Andalusië. U begint uw fietsvakantie in Sevilla en eindigt uw fietstocht in Cädiz, de oudste stad van Europa. Tijdens deze fietsvakantie fietst u door verschillende landschappen. Het natuurpark Donana, het vogelreservaat Brazo del Este en vervolgens weer door de heuvels rondom Arcos de La Frontera, door typische Andalusische landschappen. U eindigt langs de kust met de mooie stranden van Chipiona en Rota. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 314 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis
Omgeving
Spanje, rivieren en meren, bergen, kust, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Vliegtuig
v.a. € 1.095
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG - Heenvlucht
Aankomst in Sevilla, u wordt opgehaald met een touringcar en naar uw onderkomen in Sevilla gebracht. Daarna is er tijd om de sfeer te proeven van deze mooie stad in Andalusie, alvorens we samen gaan avondeten in één van de goede restaurants in het centrum (excl.). Zo leren we elkaar alvast wat beter kennen. U overnacht in Sevilla

2E VAKANTIEDAG - Fietstour Sevilla 30 km
In de ochtend krijgt u uw fiets. Na de fietsen te hebben afgesteld op persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc.) maken we een tour door de stad. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007. We fietsen vandaag rond de 30 km in de stad en komen langs de belangrijkste monumenten. ’S avonds gaan we lekker tapas eten en –voor wie wil- bezoeken we een flamenco show (excl.) - U overnacht in Sevilla

3E VAKANTIEDAG - Sevilla - El Rocio 53 km
Vanaf ons hotel fietst u naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’; een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims, die elk jaar met Pinksteren naar dit dorpje komen om de maagd Rocio te eren. Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardenkarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel. De tocht ernaartoe, die soms een week duurt, wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf. Ook al fietst u buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die van de Aljarafe door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt. Het merendeel zijn grind- en zandpaden, maar goed te rijden met de fietsen die wij tot onze beschikking hebben. De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’ met zandwegen en witte huisjes dat we delen met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring. Overnachting in Rocio

4E VAKANTIEDAG - El Rocio - Coria del Rio 50 km
Vandaag fietst u van El Rocio naar Coria del Rio, een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en met name belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla. Deze tocht gaat weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan d Dehesa de Abajo dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken zodat elk bezoek weer voor verrassingen zorgt. U overnacht in Coria del Rio.

5E VAKANTIEDAG - Coria del Rio - Arcos de la Frontera 77 km
Vandaag de langste tocht van deze fietsweek: u fietst van Coria del Rio naar Arcos de la Frontera. De dag begint met een overtocht per pont over de Guadalquivir. De tocht gaat langs het natuurpark Brazo del Este: u fietst langs katoen- en rijstvelden, met ondiepe vogelrijke plassen. Wederom is een variatie aan vogels te zien, waarbij vooral grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers de aandacht trekken. We houden een koffiepauze in het stadje las Cabezas de san Juan en fietsen dan verder door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en de wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. In Gibalbín houden we een tweede pauze alvorens u aan de laatste etappe begint: een uitdaging! Arcos de la Frontera ligt op 185 meter hoogte dus we krijgen een stevige klim, maar eenmaal aangekomen kunt u volop genieten en ontspannen in een prachtige ‘Cortijo’ met zwembad en uitzicht op Arcos. U overnacht bij Arcos de la Frontera.

6E VAKANTIEDAG - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera 42 km
Vandaag bezoekt u allereerst Arcos de la Frontera, prachtig gelegen op een klif zoals u gisteren al heeft gezien. Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes. Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar u gefietst heeft en nog gaat fietsen. Na ons bezoek aan het stadje vertrekken we naar Jerez de la Frontera, beroemd door zijn flamenco, sherry en paarden.

7E VAKANTIEDAG - Jerez de la Frontera - Cádiz 62 km
Uw laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselende natuur en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: u gaat naar zee! U rijdt in zo’n anderhalf uur van de stad Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden. De grote witte ‘finca’s’ (hoeves) van landeigenaren liggen verstrooid door het landschap. Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir-rivier die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio. We houden hier een korte pauze om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien. Dan vervolgt u uw en rijdt u tussen kleine privégrondstukken parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona. Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla. Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard; al met al zeer relaxed. Reeds 5 eeuwen lang wordt in Chipiona wijn geproduceerd – daar kunt u een glaasje van proeven in de bodega bij het kasteel, alvorens u verder fietst naar Rota. U volgt dit keer de kust langs luxueuze resorts, over houten paden door pijnboom bossen en soms over aarden paden. Steeds duikt rechts van ons de Atlantische Oceaan op. In Rota is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens u de ferry neemt naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz. De fietsen worden intussen opgehaald. Aangekomen in Cádiz loopt u naar het hotel en krijgt u zo een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad, de oudste van West-Europa en bekend van de film ‘Mi Vida’. Later is er nog vrije tijd om zelf de stad verder te ontdekken. En ’s avonds hebben we een verrassingsdiner voor onze laatste avond samen...! (excl.)

8E VAKANTIEDAG - Terugreis of verlening
Afhankelijk van de vlucht heeft u misschien nog tijd om een strandwandeling te maken of het botanische ‘Parque Genovéz’ te bezoeken. Of wat te winkelen in het centrum van de stad. En dan wordt u teruggebracht naar Sevilla en is het tijd voor het afscheid..... Gracias y adiós!

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: