Fietsvakantie Starnberger See Beierse Voralpen - 7 dagen

Een heerlijke fietsvakantie bij de Starnberger See, het grootste meer van Beieren ten zuiden van München aan de voet van de Alpen, ook wel de Beierse Voralpen genoemd. En dat het hier heerlijk was blijkt uit het feit dat de Koningen en Kaiserin Elisabeth die in het verleden in München zetelden naar dit buitengebied trokken. Ze genoten hier van het de prachtige Alpenmeer met in de verte uitzicht op de majestueuze Alpen. U fietst hier prachtige routes over rustige binnenwegen en fietspaden.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 182 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, bergen, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 665,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG - Aankomst in Feldafing aan de Starnberger See.                                                                                                                                 U kunt uw auto gratis bij hotel Residence parkeren. ( indien plaats beschikbaar). Bij aankomst in het hotel ontvangt u uw reisbescheiden.

2E VAKANTIEDAG - Feldafing - Berg - Leoni (30 km)
U fietst via de Westoever langs het meer, waar zich de strandbaden van de Münchenaren bevinden. Dan verder door het uitgebreide park van Slot Possenhofen (buitenverblijf van Kaiserin Sisi) . Via Niederpöcking en Starnberg naar Slot Berg (hier bevindt zich de bekende Votivkapelle van Koning Ludwig II) en het einddoel van vandaag Leoni.

3E VAKANTIEDAG - Ambach (31 km + bootocht 31 km)
Langs de Starnberger See met uitzicht op het Rozeneiland in Feldafing fietst u naar Tutzing, Bernried, Seeshaupt om in het einddoel van vandaag Ambach aan te komen. Over de mooie Meerpromenade terug naar Seeshaupt en daarvandaan per trein of schip terug naar Tutzing (excl. ca. € 14 p.p.) Vanaf Tutzing fietst u nog enkele km's terug naar uw hotel in Feldafing.

4E VAKANTIEDAG - Bernried (25 km)
Op de fiets naar Tutzing en over het fietspad langs de westoever via Höhenried naar Bernried, uitgeroepen tot het mooiste dorp van Duitsland met als bezienswaardigheden het Klooster, Slot en Buchheim Museum. Langs het meer fietst u weer terug naar het hotel.

5E VAKANTIEDAG - Seeshaupt - Iffelddorf (38 km + 45 minuten per schip of 15 minuten per trein)
Op de fiets naar Tutzing (5 km) en dan per schip of trein naar Seeshaupt. (excl. ca.14 p.p.) . Vanaf Seeshaupt fietst u naar de Osterseen , een beschermd natuurgebied van meer dan 20 kleinere meren. Stopt u voor een bezoek aan het bekende Gut Aiderbichl, een boerderijhoeve waar proefdieren uit laboratoria worden opgevangen en hier vrij rondlopen. U ziet hier o.a. pony's, hangbuik zwijntjes en ezels . De toegang is niet gratis maar komt geheel ten goede aan de verzorging van de dieren. Daarna verder via het pittoreske Iffeldorf, prachtig gelegen temidden van de Osterseen.

6E VAKANTIEDAG - Leutstetten (27 km)
Via Starnberg en vervolgens over het fietspad langs het meer , langs de villa Rustica naar Leutstetten. Via dezelfde route terug naar het hotel.

7E VAKANTIEDAG
Na het ontbijt komt er een eind aan deze fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: