Van Aken naar Trier

Vanuit de Domstad Aken naar het Romeinse Trier! Over comfortable fietspaden zonder noemenswaardige stijging. Comfortabel fietsen door het heuvelrijke Eifelland. Genoeg tijd om te genieten van het landschap, de historische plaatsjes, de burchten en natuur.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 232 km
v.a. € 575
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Aachen
Je reist op eigen gelegenheid naar Aken, de stad van Karel de Grote. Kom vroeg, want er is genoeg moois te zien: de Dom van Aken, de oude stadsmuren, de Heilig-Hartkerk en verschillende musea.

Dag 2: Aken - Monschau (53 km)
Bij het treinstation 'Aachen Rothe Erde' begint het fietsfenomeen de 'Vennbahn'. Al peddelend over dit voormalige spoortraject (fietsroute van het jaar 2014) stijg je tijdens de hele rit zo'n 250 meter, Je merkt er niets van, want het stijgingspercentage is maximaal slechts 2%. Wanneer je de agglomeratie van Aken verlaten hebt, wordt de natuur mooier en mooier. Bezoek het monumentale Kornelimünster. Je eindbestemming is Monschau, een knus Eifelstadje met leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en mooie vakwerkhuizen.

Dag 3: Monschau - Bütgenbach (28 km)
Maak een ochtendwandeling door historisch Monschau. Spring dan op de fiets en volg een prachtig, stijgend  fietspad langs de Rur. Als je de Vennbahn weer hebt bereikt, voert de fietsroute over een zacht glooiend pad door het natuurgebied de Hoge Venen, een van de laatste bewaard gebleven, uitgestrekte hoogveenlandschappen van Europa. De route is niet zo lang dus tijd genoeg voor een bezoek aan Robertville, vroeger bekend om zijn turfstekers, nu om zijn stuwmeer. De route voert verder naar een volgend stuwmeer bij het plaatsje Bütgenbach. Hier breng je de nacht door.

Dag 4: Bütgenbach - Gerolstein (58 km)
Gisteren heb je de Vennbahn achter je gelaten en al een stukje fietsroute van de RAVEL45a gevolgd. Vandaag leidt dit prachtige pad je via Büllingen naar de Duitse grens bij Losheimergraben. Eenmaal de grens gepasseerd, volg je de Kylltalradweg. Over dit wondermooie fietspad slinger je in grote bochten naar beneden langs het riviertje de Kyll. Bezoek het stadjeje Kronenburg met zijn historisch centrum en hooggelegen ruïne. Via andere leuke plaatsjes, zoals Stadtkyll en Jünkerath, gaat het naar het 'mineraalwaterstadje' Gerolstein.

Dag 5: Gerolstein - Bitburg (41 km)
Van het Gerolsteinse mineraalwater naar het Bitburger pils, een mooi vooruitzicht! Onderweg idyllische plaatsjes als Birresborn, Mürlenbach, Densborn en Kyllburg. Ook enkele korte, steile klimmetjes (100m tot 300m), gecompenseerd door lange, comfortabele afdalingen. Voorbij Kyllburg volgt de grootste uitdaging: een 2,5 km lange klim met fikse stijgingspercentages, en een even steile afdaling. Zie je dit huzarenstukje niet zitten? Geen probleem. Pak in Kylburg met je fiets het treintje naar Erdorf. Beide stations liggen aan de route. De totale rit wordt hierdoor 6 km korter. Vanaf Erdorf vervolg je je route weer naar Bitburg, de stad van 'Bitte ein Bit'. Enn heerlijk Duits biertje gaat er bij de liefhebber wel in na deze fietstocht.

Dag 6: Bitburg - Trier (52 km)
Vanaf Bitburg begin je met een lange afdaling naar de Kyll. Al snel volg je de route langs de rivier. Je fietst over smalle fietspaden door een afwisselende omgeving; open landschappen met mooie vergezichten, stromend water en dichte bossen, door slaperige boerendorpjes. De Kyll en het parallel daaraan lopende spoorlijntje zijn altijd wel in de buurt. Wanneer je vandaag vroeg vertrekt heb je nog genoeg tijd om het mooie, historisch Trier te verkennen. Bezoek de Romeinse overblijfselen, zoals de Porta Nigra, het amfitheater, de thermen en de Basilica. De Kyll mondt hier uit in de Moezel, dus voor wie nog niet naar huis wil en een volgende rivierroute wil fietsen...

Dag 7: Vertrek vanuit Trier
Na het ontbijt eindigt deze fietsvakantie door de Eifel. Je kunt een transfer bijboeken; je wordt dan in in de ochtend opgehaald, en samen met je fiets weer naar het starthotel in Aken gebracht.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: