Fietsvakantie Van Venetië naar Porec - 8 dagen

Een fascinerende fietsvakantie van Venetië naar Poreč, waarbij eenmaal 'en route' de Adriatische Zee nooit ver weg is. Door drie landen: Italië, Slovenië en Kroatië, waar wij de mooiste fietsroutes voor je aaneengeregen hebben. Na je start, in het onvergelijkbare, Italiaanse Venetië. is er onderweg heel veel te zien, zoals de indrukwekkende Romeinse ruïnes van Aquileia en de imposante architectuur van Triëst. Na een heerlijke fietsweek, bereik je over een voormalig spoorlijntraject je eindbestemming: de middeleeuwse, Kroatische kuststad Poreč.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 300 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Italië, Venetië rivieren en meren, bergen, kust, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 809,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Venetië (Mestre)
Check-in in je hotel in Mestre op het vasteland, waar de 'Republiek van de Serenissima' al op je wacht. Vanuit Mestre is de historische binnenstad van Venetië, eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken.

Dag 2: Venetië - Caorle (59-79 km)
Rijd Venetië binnen en stap met je fiets op de veerboot, die je over de Venetiaanse baai, naar Punta Sabbioni brengt. Neem, voordat je koers zet naar Jesolo, eerst een kijkje nabij de vuurtoren, gelegen op het uiterste puntje. Fiets dan noordwaarts langs de 'Litorale del Cavallino', een smalle landengte, die de baai van de zee scheidt. De gelegenheden voor een duik in de azuurblauwe zee zijn legio. Vervolg je route langs het water tot aan Caorle met zijn fraaie historisch centrum en haven.

Dag 3: Caorle - Portogruaro (30 km)
Zeg de zee vaarwel en fiets in de richting van de Julische Alpen, die al zichtbaar zijn in de verte. Langs allerlei waterwegen en boerenvelden bereik je de Renaissancestad Portogruaro, een belangrijke, in het binnenland gelegen haven van de 'Serenssima' ten tijde van de Ventiaanse republiek. Nog steeds heeft de stad met zijn kanaaltjes, nauwe straatjes en voorname paleizen een uitgesproken Ventiaans karakter.

Dag 4: Portogruaro - Grado (61-74 km)
De dag begint met een treinrit naar Latisana. Fiets je liever? Reken dan op zo'n extra 20 km. Vanaf Latisana fiets je door weids boerenland met oude boerderijen en kleine parochiekerken naar Palmanova, een 9-puntige vestingstad gebouwd tijdens de Renaissance. Rij ook even door naar de ruïnes van Aquileia, een voormalige Romeinse stad met op haar hoogtepunt meer dan 100.000 inwoners. Bewonder de opgravingen en de schitterende mozaïeken. De eindbestemming van vandaag is Grado.

Dag 5: Grado - Triëst (37-65 km)
Je begint met een bezoek aan de wilde, gevarieerde 'wetlands' van de Isonzo-delta, een beschermd en vogelrijk moerasgebied. Dan verder over kustweggetjes en dijkjes naar Monfalcone. Hier neem je óf de trein naar Trieste óf je verleng je fietstocht met zo'n 28 km. Je passeert dan typische dorpen als Duino en Sistiana, en het paleis van Miramare. Dompel je, in Triëst aangekomen, onder in de Habsburger sferen tijdens een wandeling door historische straten, over imposante pleinen en langs chique boulevards met indrukwekkende paleizen.

Dag 6: Trieste - Portoroz (31-36 km)
De dag begint met een korte boottocht naar Muggia, waar je op de fiets klimt voor een slechts, enkele kilometers lange rit langs de kust naar Slovenië. Je volgt de weg langs zee via bekende kuststadjes als Koper (Capodistria), Izola (Isola d'Istria) en Pira (Pirano) om te eindigen bij de sfeervolle Portoroz (Piran), gelegen aan de Sloveense Rivièra. Ben je vroeg? Spoel dan hier de fietsvermoeienissen van je af in de azuurblauwe Adriatische zee.

Dag 7: Portoroz - Poreč (60 km)
Fiets langs de kust naar de zoutmeren van Secovije, waar zeezout wordt gewonnen. Je passeert de grens met Kroatië en volgt de Parenza-route, een voormalige spoorlijn, welke is omgetoverd tot een fraai, gravel fietspad. Door de lieflijke heuvels van Istrië gaat het naar Buje, vanwaar een sterke afdaling je weer terug naar zee voert. Peddelend angs de kustlijn bereik je de Middeleeuwse kustplaats Poreč waar je de Euphrasius basiliek (UNESCO werelderfgoed) echt niet mag missen.

Dag 8: Vertrek Poreč
Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie van Venetië naar Poreč en kun je de boot terug naar Venetië nemen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: