Zuidwest Sardinië - Langs de Costa Verde

Wanneer je in Sardinië bent aangekomen, begrijp je meteen waarom dit deel van het eiland de 'Costa Verde', ofwel de Groene Kust wordt genoemd. Behalve groen is het er stil en is het adembenemende landschap ruig, en zijn de mensen er ontzettend vriendelijk. Dit deel van Sardinië is daarom ook een prachtige bestemming voor een heerlijke fietsvakantie!

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 250 km
v.a. € 809
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Arbus
Je reist op eigen gelegenheid naar Arbus, waar je fietsreis begint. Het dorp staat bekend om de productie van haar 'arburesi', handgemaakte, traditionele zakmessen, waar zelfs een heel museum aan is gewijd. Je verblijft in een gastvrij familiehotel, waar je deze avond verwend wordt met een heerlijk diner.

Dag 2: Rondrit Miniere di Montevecchio-Piscinas (46 km)
Vandaag start je met een mooie bosweggetje, waarna een klim volgt naar het oude, charmante stadje Montevecchio. Je kunt hier een kijkje nemen bij een van de verlaten mijnen. Begin na het bezoek aan een afdaling naar zee, naar het heerlijke strand van 'Piscinas', een van de mooiste in Europa. Even op de pedalen staan naar het hoger gelegen stadje Ingurtosu, alvorens je terugkeert naar Arbus.

Dag 3: Arbus - Nebida (40 km)
Je begint deze dag met een flinke afdaling naar Portixeddu, een prachtig strand geliefd bij surfliefhebbers. Na een Italiaanse koffie staat de klim naar Buggerru op het programma. Onderweg vang je ook een glimp op van het voor de kust gelegen, rotsachtige eilandje 'Pan di Zucchero', dat suikerbrood betekent. Je overnacht in het stadje Nebida.

Dag 4: Nebida - Sant'Antioco (37 km)
Allereerst fiets je ca 25 km naar de haven van Portovesme. Hier neem je de boot naar het eiland San Pietro. Eenmaal aangelegd in het havenstadje Carloforte, merk je onmiddellijk dat de eilandbewoners, door hun Genueese 'roots'  een ander dialect spreken. Na een mooie fietstocht en/of een wandeling door het historische Carloforte, ga je weer aan boord en neem je de ferry, ditmaal naar Calasetta, gelegen op het eiland Sant'Antioco.

Dag 5: Rondrit Sant'Antioco eiland (42 km)
Vandaag kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt een mooie rondrit over het eiland maken, ergens heerlijk gaan picknicken, een vis-excursie ondernemen of een dagje gaan paardrijden. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om heerlijk te relaxen aan het prachtige strand.

Dag 6: Sant'Antioco - Teulada (35 km)
De eerste stop van vandaag is Tratalias met zijn fraaie, romantische kerk, gewijd aan S. Maria di Montserrat. Na een tussenstop bij het stadje Santadi, bekend om haar heerlijke wijnen, bezoek je de prachtige grotten van Is Zuddas. Verder wordt het genieten van de rustige, korte fietstocht naar eindbestemming Teulada, bekend om haar terracotta creaties.

Dag 7: Teulada - Pula (50 km)
Deze laatste dag is een absolute 'must' voor fietsliefhebbers. Je rondt de trappers langs de schitterende 'Costa del Sud', en krijgt te maken met stijgingen en dalingen, mooie uitzichten, en vele mogelijkheden voor een duik in het azuurblauwe, heldere water. De eindstop is Pula, waar op slechts enkele kilometers van het centrum, het archeologische punisch-romeins stadje Nora is gelegen, waar je onder andere Romeinse mozaïeken kunt bewonderen.

Dag 8: Vertrek vanuit Pula
Na het ontbijt eindigt je Sardinië fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: