Elzasser Wijnroute

Ingeklemd tussen de bergketens van de Franse Vogezen en het Duitse Zwarte Woud slingert de Elzasser 'Route du Vin'. Volg deze van Straatsburg tot aan Colmar, twee prachtige, historische steden. Onderweg door deze streek vol van traditie en cultuur, fietst u door vele pittoreske wijndorpen, waar enkele van Frankrijk's beste wijnen worden gemaakt.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 115 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk Elzas van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 499
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Straatsburg
Breng na het inchecken een bezoek aan het prachtige, historische stadscentrum. Deze stad is niet alleen erg mooi, maar heeft als grensstad ook een zeer interessante geschiedenis. Wandel door de nauwe, met kinderkopjes geplaveide straatjes en aanschouw de prachtige vakwerkhuizen met gebeeldhouwde, stenen poorten en intieme binnenplaatsjes.

Dag 2:    Straatsburg - Obernay (45 km)
U verlaat het grote stadsgebeuren van Straatsburg op een prettige manier via een goed aangegeven fietspad. De rit naar het zuidwestelijkere gelegen Obernai voert u langs charmante dorpen, fraaie kastelen en golvende wijngaarden naar het begin van de 'Route du Vin'. Geniet in het charmante Obernai, in een van de vele restaurantjes, van de heerlijke Elzasser keuken.

Dag 3:    Obernai - Riquewhir (49 km)
U gaat op weg naar Riquewhir, een Middeleeuws stadje, gelegen in het hart van de Elzasser wijnstreek. Dit wonderschone wijndorp wordt gerekend tot 'Les Plus Beaux Villages de France' (ofwel 'de mooiste dorpen van Frankrijk'). De combinatie van haar prachtige architectuur en wereldberoemde wijnen bezorgde Riquewhir de bijnaam 'de parel van de Elzas'.

Dag 4:    Riquewhir - Colmar (21 of 38 km)
Bezoek onderweg het fraaie Turckheim, een ommuurd, voormalig vestingstadje. Maak er in ieder geval een wandeling langs de vele vakwerkhuizen, welke zo typerend zijn voor de Elzas. Fiets verder langs schilderachtige wijndorpen als Kaysersberg en eindig uw rit in Colmar. U kunt deze fietsdag uitdagender maken door een extra lus door de streek met de 5 kastelen te maken.

Dag 5:    Vertrek Colmar
Neem na het ontbijt de trein (inclusief uw fiets) terug naar waar u enkele dagen geleden startte: Straatsburg. Als u wilt, kunt u uitstappen in Erstein om zo de laatste kilometers per fiets af te leggen. U kunt natuurlijk ook voor u vertrekt nog een wandeling maken door de wonderschone Elzasser wijnhoofdstad Colmar.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: