Fietsvakantie Rasteau - 6 dagen

In het zuiden van Frankrijk ligt in de Vaucluse het wijndorp Rasteau. Omringd door wijngaarden kunt u in omliggende wijnhuizen genieten van de prestigieuze cru's en een bezoek brengen aan het wijnmuseum. Vanuit uw kamer hebt u zicht op de vallei van de rivier Ouvèze en op de majestueuze Mont Ventoux. De grote tuin en zwembad bieden u de mogelijkheid om te relaxen na afloop van een gevarieerde fietstocht. Het comfortabele hotel beschikt over een uitstekende keuken.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 299 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, bergen, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 460,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Naar Vaison-la-Romaine 46 km
Een lange, maar mooie tocht onderlangs de heuvelkam naar het hoger gelegen, schilderachtige Villedieu. Het sfeervolle dorpsplein met een fontein en platanen is decor van menig Franse film. U daalt af naar het toeristische Vaison-la-Romaine, met Romeinse opgravingen, een kathedraal met klooster en de hooggelegen oude stad.

B - Naar Piolenc 58 km
Eerst fietst u langs de rivier de Aigue naar Sérignan, met het Fabre-museum, genoemd naar de beroemde insectenkenner. Piolenc is bekend als grootste leverancier van knoflook. Vervolgens slingert de route langs Uchaux naar Rochegude, bekend om het imposante kasteel.

C - Naar Beaumes-de-Venise 52 km
Nadat u de rivier Ouvèze bent overgestoken, komt u spoedig in Gigondas. De oude resten van het kasteel en de vestingmuren, die in de middeleeuwen werden gebouwd, getuigen van een rijk en bewogen verleden. Nadat u door het wijndorp Vacqueyras bent gefietst, komt u in Beaumes-de-Venise, dat op de eerste uitlopers van de Dentelles de Montmirail ligt. Het gebergte bestaat uit meer dan duizend smalle uitstekende pieken, waardoor het van 'kant' (dentelles) gemaakt lijkt.

D - Naar Suze-la-Rousse 49 km
Een rondrit over smalle straatjes en langs wijngaarden naar Suze-la-Rousse en het eveneens typisch Zuid-Franse wijndorp Ste. Cécile. In Suze-la-Rousse kunt u het kasteel bezoeken, dat als historisch monument is geclassificeerd.

E - Naar Orange 52 km
Vandaag fietst u naar Orange, in bezit van één van de best bewaard gebleven Romeinse theaters. Het biedt plaats aan 10.000 toeschouwers en is het enige in Europa waarvan het toneel bewaard is gebleven. Bij de VVV kunt u een stadswandeling krijgen (in het Nederlands), waarin men u meer vertelt over de banden met de Oranjes.

F - Naar Visan/Valreas 42 km of 64 km
Bezienswaardig in Valreas zijn de kerk Notre Dame de Nazareth (11e eeuw), het 17e eeuwse Château de Simiane (nu deels stadhuis), de Chappelle des Pénitents Blancs en de Tour d’Horloge.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: