'Vélodysée' - langs de Frans-Atlantische Kust

Volg pal langs de Atlantsche Oceaan, tussen de historische steden Nantes en La Rochelle, een onderhoudend deel van de 'Vélodysée'. Geniet tijdens deze relaxte kustroute van bossen, duinen, zilte zeelucht en sprankelend kustlicht. Stap zo nu en dan af voor een verfrissende duik in zee. Ben je een liefhebber van vis en zeevruchten, dan kun je je hart ophalen tijdens deze fietsvakantie. 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 335 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, kust
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 639
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Nantes
Bezoek na het inchecken de historisch cultuurstad Nantes, gelegen op de oevers van de Loire. Bewonder de prachtige huizen in het oude centrum, de kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne.

Dag 2:    Nantes - Saint-Brévin-les-Pins (62 km)
Deze dag voert u naar de monding van de Loire door moerassen en uiterwaarden, een gebied waar cultuurland en wilde natuur elkaar doorlopend afwisselen. Geniet, eenmaal aangekomen in Saint-Brévin, van de mooie stranden en de frisse, zilte zeelucht.

Dag 3:    St.Brevin-le-Pins - Bouin (58 km)
Verken vandaag de 'oester-hoofdstad' van de Vendée, een voormalig eiland, bedijkt en ingepolderd; voor ons Nederlanders de gewoonste zaak, voor de Fransen uniek. Zie in de zoutpannen hoe 'fleur de sel' wordt gewonnen en vergeet niet in Port du Bec enkele oesters te proeven. Geniet onderweg van het uitzicht over het voor de kust gelegen eiland Noirmoutier.

Dag 4:    Bouin - Saint-Jean-de-Monts (45 km)
Volg vandaag een route door pijnboombossen en blonde duinen, waartussen fraaie villa's uit de eerste helft van de vorige eeuw, verscholen liggen. Na een kleine lus over het charmante eiland Noirmoutier wacht u een uitnodigend, wit zandstrand in Saint-Jean-de-Monts.

Dag 5:     Saint-Jean-de-Monts - Les Sables d'Olonne (50 km)
Tussen Sion en Saint-Gilles-Croix-de-Vie passeert u de opmerkelijke rotspartijen van 'Cinq-Pineaux' en 'Trou du Diable'. Verken de oude vissershaven van Saint-Hillaire-de-Riez alvorens u in de bekende vertrekplaats voor de 'Vendée Globe' race, Sables-d'Olonne, arriveert. Hier kunt u zich vanavond te goed doen aan 'fruits de mer' of de bekende sardientjes 'sablaise'.

Dag 6:    Les Sables d'Olonne - La-Tranche-sur-Mer (45 km)
Het eerste deel van deze etappe voert dicht langs de kust, langs zandstranden en rotsige kreken. U bereikt de monding van de Payré met haar verbazingwekkende en contrasterende kleurenpracht. Zet uw fiets, voordat u La-Tranche-sur-Mer, hét centrum voor surfers bereikt, even aan de kant voor een frisse duik in zee bijvoorbeeld bij het Conche strand.

Dag 7:    La-Tranche-sur-Mer - La Rochelle (73 km)
Fiets door het drooggelegde deel van de 'Marais Poitevin' en volg de 'Voies Vertes' naar het dorp Marans. Beklim voor een prachtig uitzicht de moderne kerktoren gemaakt van glas en staal. Zet tenslotte koers naar het fraaie La Rochelle met zijn oude belvédères, overblijfselen van de ooit zo indrukwekkende stadsomwalling. Geniet van de charme van de oude stad, die in de avond baadt in een zacht en warm strijklicht.

Dag 8:    Vertrek La Rochelle
Na het ontbijt eindigt het georganiseerde deel van uw Vélodyssée fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: