Fietsvakantie Fietsen door de Bourgondische Wijngaarden - 7 dagen

Ontspannen routes langs prachtige, historische steden door één van 's werelds bekendste wijnstreken, de Bourgogne. Onderweg golvende wijnheuvels, wildrijke loofbossen, markante kastelen, charmante wijndorpen en idyllische rivieroevers. En dan aan het eind van zo'n sportieve fietsdag een fijn restaurantje zoeken, wat een feest!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 225 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, Bourgondië natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 859,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Beaune
U reist op eigen gelegenheid naar de wijnhoofdstad van Bourgondië. Als u na check-in nog tijd over heeft, bezoek dan het artistieke en historische erfgoed in de stad zoals bijvoorbeeld het 15e eeuwse "Hopsices de Beaune". Een bezoek aan het wijnmuseum mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Dag 2:    Rondrit naar Côte de Nuits (53/65 km)
Vandaag fietst u door de wereldberoemde wijnregion Côte de Nuits. De Pinot Noir druif is overheersend in de wijngaarden, hier wordt dan ook de fantastische Bourgondische rode wijnen van gemaakt. U passeert ook Château Clos du Vougeot, in de 12e eeuw gesticht door de monniken van de Abdij van Cîteaux, dat tegenwoordig dienst doet als hoofdkwartier van de 'Chevaliers du Tastevin' oftwel de broederschap van wijnproevers. Onderweg kijkt u ook uit over de wijngaarden die een van de duurste wijnen ter wereld produceren: Romanée Conti.

Dag 3:    Beaune - Chassay-le-Camp (47 km)
Een heerlijke, relaxte rit door de "Côte de Beaune" waar de prestigieuze witte wijnen als de Meursalt and Montrachet gemaakt worden van de witte Chardonnay druif. Breng eerst een bezoek aan het historische Château Savigny-les-Beaune. Daarna fietst u door beroemde wijndorpjes als Pommard, Meursalt, Chassagne-Montrachet een rustige route naar Santenay. Aan het einde van de reis fietst u over het het fietspad langs Canal du Centre naar Chassay-le-Camp.

Dag 4:    Chassay-le-Camp - St. Boil (44 km)
Ontspannen fietst u vandaag over de 'Voie Verte' tussen de glooiende wijngaarden van de aanzienlijk minder prestigieuze wijnstreek 'Côte Chalonnaise'. Bezoek onderweg de kastellen van Rully en maak zeker ook een tussenstop bij een lokale wijnboer om een Mercurey te proeven. Voor het einde van uw fietsdag peddelt u door de wijngaarden van Buxy, een typisch middeleeuws stadje.

Dag 5:    St. Boil - Cluny (28/38 km)
Vervolg uw route over de 'Voie Verte' en bewonder de prachtige landschappen van zuidelijk Bourgondië. Een van de hoogtepunten onderweg is het Château de Cormatin en zijn tuinen, uniek in Frankrijk vanwege de uitzonderlijk goed bewaard gebleven interieurs van Louis XIII. De dag eindigt in het mooie stadje Cluny, bekend om zijn prominentie stadsmuur en de aanwezigheid van de Romeinse abdij uit de 10e eeuw.

Dag 6:    Cluny - Tournus (54 km)
Het terrein wordt langzamerhand wat heuvelachtiger voordat u de langste fietstunnel van Europa bereikt. De tunnel van Bois Clais is 1,6 km lang en heeft een constante temperatuur van 11 graden celsius. Aan de andere kant van de tunnel vindt u het majestueuze fort van Berzé-le-Châtel, omringd door de wijngaarden van Mâcon. In Mâcon steekt u via de prachtige Saint Laurent brug de Sâone over en volgt u langs deze rivier over de 'Voie Bleue' het fietspad wat u via charmante dorpjes gebouwd rond typische Romaanse kerken naar het middeleeuwse Tournus brengt. 

Dag 7:    Vertrek vanuit Tournus
Na het ontbijt eindigt uw Bourgogne fietsvakantie. Tijd over? Maak dan nog een wandeling door het historische stadscentrum van Tournus voordat u met de trein terug naar Beaune reist.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: