Fietsvakantie Tussen Vogezen en Bourgogne - 5 dagen

Op het waterrijke plateau van Langres worden enkele grote rivieren geboren. Verken dit plateau tijdens enkele korte fietstochten. Fiets langs de bron van de Maas en strijk vervolgens neer op een terras in het kuuroord Bourbonne les Bains. Proef de wijnen van Coiffy le Haut, maar kijk uit voor de kippen op straat in het middeleeuwse Châtillon-sur-Saône. Je fietst ontspannen over rustige landweggetjes met weinig verkeer of over een oude spoorlijn. Je overnacht in een fraai chateau.
Dit korte verblijf kan je uitstekend combineren met andere arrangementen tot een ware ’Tour de France’.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 105 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Bourgondië natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 265,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Melay.
Installeer je met een drankje op het aangename terras bij je chateau.

Dag 2
De Haute-Marne beschikt over een dicht netwerk van kleine weggetjes met weinig verkeer. Ideaal dus om de streek in alle vrijheid per fiets te verkennen. Maak vandaag bijvoorbeeld een korte rondrit van 20 km (200 m stijgen en dalen) en gebruik de rest van de dag om lekker tot rust te komen in je accommodatie of om een terrasje te pakken.

Dag 3
Een rondrit van 36 of 48 km (max. 450 m stijgen en dalen) brengt je naar het nabij Melay gelegen stadje Châtillon-sur-Saône, een middeleeuws stadje waar de tijd heeft stil gestaan en de kippen nog over straat lopen. Als je niet de volledige tocht wil fietsen maar op je gemak wil rondslenteren in Châtillon, fiets je op het eind van de middag via de kortste weg weer terug naar Melay.

Dag 4
Een langere rondrit (49 km, 500 m stijgen en dalen) breng je langs de bron van de Maas. Op het plateau van Langres, een belangrijke waterscheiding, ontspringen naast de Maas ook de rivieren Saone, Seine en Marne. De rondrit voert je tevens langs het gezellige thermenstadje Bourbonne-les- Bains en de wijngaarden bij Coiffy-le-Haut.

Dag 5
Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: