Fietsvakantie Bretagne en de Mont St. Michel

Voor een zesdaagse reis vol heerlijk fietsplezier, langs prachtige fietspaden en weggetjes die u het mooiste natuurschoon en het rijkste erfgoed laten zien, gaat u naar het afwisselende Bretagne. Vanuit een schilderachtige uitvalsbasis zult u met volle teugen genieten van het Bretoense land, lekker ontspannen.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 150 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Bretagne rivieren en meren, bergen, kust, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 295
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Roz-sur-Couesnon
U reist op eigen gelegenheid naar Bretagne. U verblijft in Roz-sur-Couesnon, een authentiek dorp in een glooiend landschap, met 50 tinten groen en gelegen halverwege tussen de Mont Saint-Michel en Saint-Malo. Het is een dorp tussen ‘terre et mer’, waar u als gast kennismaakt met de streekproducten die bereid worden met de rijke opbrengst van zee en land.

Dag 2 t/m 5 - Bretagne
Eén van de boeiende fietsexcursies gaat naar Dol-de-Bretagne in Le Pays de la Baie du Mont Saint-Michel. Het stadje Dol-de-Bretagne heeft een rijk erfgoed: historische huizen, stadsgrachten en de Saint-Samsonkathedraal met zijn flamboyante gotische stijl. Niet alleen de dorpen en stadjes die u de komende dagen ziet zijn boeiend, maar ook de historische monumenten, de dolmens en menhirs en het imponerende landschap zijn enerverend. Met gemak verslindt u de kilometers in de zilte, zuurstofrijke zeelucht van Bretagne. U maakt kennis met het lieflijke dorp Le Vivier-sur-Mer en met het vissersplaatsje Cancale, dat bekend is vanwege de oesters. Hoogtepunt van de reis is de tocht naar het beroemde springtij-eiland Mont St. Michel. Hier is het verschil tussen eb en vloed maar liefst 13 meter. Heeft u nog energie? Beklim dan de trappen naar de top van de berg en breng een bezoek aan de abdij. U maakt deze dagen afwisselende rondritten variërend van 35 tot 67 kilometer.

Dag 6 - Naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Met vele herinneringen aan Bretagne, zoals het ruisen van de zeewind, de oorverdovende stilte op het platteland en de kracht van de elementen, keert u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Het is geen afscheid, het is een ‘au revoir’.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: