Bretagne - de Smaragdkust

Start in de vestingstad Saint-Malo voor een juweel van een rondtocht langs de ruige 'Côte d'Émeraude' en haar groene achterland. Geniet van het middeleeuwse Dinan, het natuurschoon van Cap Fréhel, de stoeterij van Lamballe, de stranden bij Dinard en de levendige vissershaven van Erquy. En stop op tijd voor een Bretonse galette of crêpe met natuurlijk... cider!

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk Bretagne kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 729
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Saint-Malo
U reist op eigen gelegenheid naar Saint-Malo.

Dag 2:    Rondrit op Jersey (34 km)
Neem in de ochtende de veerboot naar het Britse eiland Jersey. Op dit eiland kunt u een prachtige tocht maken over het fraaie fietsroutenetwerk. Op dit fietsvriendelijke eiland heeft de fietser vrijwel overal voorrang dus het is heerlijk ontspannen fietsen. De route van deze dag kent enkele korte maar steile beklimmingen. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar Saint-Malo.

Dag 3:    Saint-Malo - Dinan (26 km)
Verlaat de stad en zet koers langs de riviermonding van de Rance, bij eb een grote, modderige vlakte, bij vloed een heuse zeearm. Stop in het charmante dorpje Saint-Suliac en strijk neer bij de haven. Het vissersdorp, gesticht in de 6de eeuw door een Bretonse monnik, hoort tot 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. Wandel door de 'ruettes' langs de granieten huisjes met namen als 'Carouge' (Kruispunt) of 'Cohue' (Gedrang), waar decoratieve visnetten nog aan de gevels hangen. Zet vervolgens koers naar Dinan, de meest gefotografeerde stad van Bretagne.

Dag 4:    Rondrit via Canal d'Ille en Rance (49 km)
De stad Dinan biedt veel mogelijkheden om de dag door te brengen. Er zijn vele galeries, winkels, restaurants en terrassen in dit gezellige stadje. Maar er is ook de mogelijkheid een rit te maken door de groene Bretonse heuvels ten zuiden van Dinan. Opvallend zijn de massieve, zwartgrijze granietboerderijen, in de zomer meestal omringd door prachtig blauw hortensia's. Een groot deel van de route volgt u het jaagpad langs het Canal d'Ille en de Rance, een mooi rustig fietspad met onderweg enkele dorpen en sluizen. Voor degene die graag wat meer tijd in Dinan had doorgebracht is deze route makkelijk in te korten.

Dag 5:    Dinan - Le Vivier-sur-Mer (49 km)
De dag begint ontspannen op een fietspad langs de Rance. U fiets over een dam, waar het enorme contrast tussen de getijden goed zichtbaar is, om de vallei uit te komen. Door een golvend platteland gaat u verder naar de oude, ooit welvarende, stad Dol-de-Bretagne. Hier kunt je de indrukwekkende Menhir du Champ-Dolent bewonderen. Bezoek ook de prachtige St. Samson Kathedraal, opgedragen aan een van de zeven Bretonse heiligen, en loop door de Grand Rue des Stuarts langs prachtige huizen uit de 12e en 13e eeuw. Vanaf hier is het niet ver meer naar het eindpunt van vandaag, Le Vivier-sur-Mer.

Dag 6:    Rondrit naar Mont-Saint-Michel (60 km)
Via een prachtige route door het glooiende achterland bereikt u via Dol-de-Bretagne de kleine stad Pontorson. De weg naar Mont-Saint-Michel is niet moeilijk te vinden, via een 'weg door zee' bereikt u dit getijdeneiland. De indrukwekkende abdij steekt op een rots uit in de zee. Het laatste gedeelte overbrugt u per shuttle of paardentram. Dit stadje is erg toeristisch maar zeker een bezoek waard. Na dit bezoek gaat het via de dijk van hertogin Anne de Bretagne door een vlak polderlandschap naar de baai bij Chapelle St. Anne. Uiteindelijk brengt de route u via het binnenland weer terug naar Le Vicier-sur-Mer.   

Dag 7:    Le Vivier-sur-Mer - Saint-Malo (33 km)
Een prachtige tocht langs de baai van Saint-Michel met onderweg vaak een prachtig uitzicht over zee. U passeert het levendige vissersdorpje Cancale, bekend om zijn oesters. De oesterbanken kunnen bezicht worden bij laagtij. Bij alle eethuisjes en restaurantjes die u tegenkomt kunt u smullen van deze zeevruchten. Dit gedeelte van de Bretonse smaragdkust is niet echt geschikt voor een verblijf aan het strand echter aan de andere kant van dit schiereiland (na een pittige beklimming) vindt u een prachtig goudgeel zandstrand. Langs de ruige kust vervolgt u uw weg naar de levendige haven van Saint-Malo.

Dag 8:    Vertrek vanuit Saint-Malo
Na het ontbijt eindigt uw Bretagne fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: