Fietsvakantie Canal du Midi culinair - 9 dagen

Zo’n 60.000 bomen zijn geplant om de oevers van het Canal du Midi te verstevigen. En tot op de dag van vandaag staan populieren, pijnbomen, cipressen en platanen langs de waterweg die van de Middellandse Zee tot Toulouse voert. Heerlijk fietsen in de schaduw van de bomen van Sète tot aan de kust van Carcassonne of Toulouse.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 340 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, Canal du midi rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.179,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Smile

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Toulouse
Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatiegesprek en de fiets uitgave (indien gehuurd). Door de roodachtige stenen van de gebouwen wordt Toulouse ook wel de roze stad genoemd. De stad is vol culturele schatten als de basiliek van St. Sermin de Toulouse en het 18 eeuwse kapitool tegenwoordig het stadhuis. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal van St. Etienne, een vreemde mix van verschillende bouwstijlen, en het oude klooster.

Dag 2: Toulouse – Castelnaudary
Afstand ca. 60 km
Vandaag staat Castelnaudary op de planning voor uw fietsreis. Deze plaats stond bekend om haar vele molens. Door de prachtige landhuizen en vakwerkhuizen die gebouwd zijn in de 17e eeuw, is deze stad een architectisch juweeltje geworden. In Castelnaudary kunt u tevens genieten van de streekspecialiteit hartige bonenstoofpot met ingrediënten als varkensvlees, eend, spek, rookworst en witte bonen. Overnachting in Castelnaudary.

Dag 3: Castelnaudary – Carcassonne
Afstand ca. 40 km
U bereikt de stad Carcassonne met een van de best bewaarde oude forten van Europa. Een drie kilometer lange stadsmuur met 52 torens beschermt de stad. Door de kerkelijke instanties werden imposante gebouwen als de basiliek St.Nazaire en St. Celse gebouwd. Genieten van de natuur in het recreatiepark Raymond Chesa.

Dag 4: Rondreis naar Montolieu
Afstand ca. 40 km
Vandaag kunt u Carcassonne ontdekken of u fietst naar Montolieu. In deze prachtige boekenstad aan de rand van de Montagnes Noires, kunt u ca. 15 boekhandels met meer dan 200.000 boeken vinden. Overnachting wederom in Carcassonne.

Dag 5: Carcassonne - Olonzac
Afstand ca. 45 km
Uw tocht leidt u door athentieke dorpjes, wijngaarden en langs prachtige wijnboederijen. Als u Olonzac bereikt, heeft u de mogelijkheid om een aantal heerlijke wijnen te proeven.

Dag 6: Olonzac – Narbonne
Afstand ca. 45 km
Het schilderachtige dorp Homps bezit de op 2 na grootste haven van het Canal du Midi. Uw doel vandaag is Narbonne, de voormalig hoofdstad van de eerste Romeinse kolonie buiten Italië. U kunt hier bezienswaardigheden bewonderen zoals de overblijfselen van de straat 'Via Domitia' of de van oorsprong Romeinse huizenbruggen de 'Pont des Marchands'. Ook de latere eeuwen hebben hun sporen achtergelaten in deze indrukwekkende stad. Zo kunt u bijvoorbeeld het paleis van de aartsbisschop of de Gotische kathedraal bewonderen.

Dag 7: Narbonne – Béziers
Afstand ca. 45 km
U fietst naar Béziers, het centrum van de wijnproductie van deze regio en tevens de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is geheel aan hem gewijd. Het stadscentrum biedt nog vele historische gebouwen zoals chique herenhuizen en kerken. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Béziers.

Dag 8: Béziers – Cap d’Agde
Afstand ca. 40 km
Dit gedeelte van uw fietsreis voert u langs de mooiste bouwwerken van het Canal du Midi, waaronder het technische kunstwerk 'lock of Adge'. Het is de enige ronde sluis van het Canal du Midi en werd gebouwd met vulkanisch gesteente. Het doel van vandaag is Cap d'Agde, met zijn grote jachthaven. U kunt kiezen tussen verschillende mooie stranden en tal van watersporten.

Dag 9: Cap d’Agde – Sète
Afstand ca. 35 km
De stad Sète wordt bijna in het geheel omringd door water en wordt derhalve ook wel 'het klein Venetië' van de Languedoc genoemd. Een groot aantal restaurants in het vissersdorp nodigen uit voor een heerlijke maaltijd.

Dag 10: Vertrek of verlenging
De fietsvakantie eindigt na het ontbijt. U zult individueel weer naar huis gaan, maar u kunt uiteraard ook verlengen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: