Internationale groepsreis langs Canal du Midi

Cycle the Canal du Midi and discover the stunning vineyards, chateaux and waterways around one of the most picturesque parts of France. Our route passes through quintessential French villages such as Laure-Minervois and Homps where you will feel the 'douceur de vivre' as you soak up the sun and sample local wine from Les Corbieres region. From bridge to bridge, from lock to lock, this trip offers a wonderfully relaxed cycling experience as you wind your way along the Canal du Midi towards the enticing Mediterranean Sea.

8-daagse fietsvakantie
v.a. € 1.735
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Sawadee
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Start Carcassonne.
Start Carcassonne. Nadat we zijn ingecheckt bij het hotel, kunnen we het pittoreske centrale plein van de stad bezoeken en de Cité de Carcassonne, een middeleeuwse vesting met een geschiedenis die meer dan twee en een half duizend jaar oud is, en het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 'S Avonds is er een welkomstbijeenkomst en reisbriefing, evenals tijd om de fietsen te controleren en af ​​te stellen. * *

Dag 2 Loop rond Carcassonne naar de voet van de "Montagne Noire".
'S Ochtends fietsen we in de richting van de voet van de Montagnes Noires waarvan de rivieren en beken het Canal du Midi in voeren. Hier ontdekken we de regio Les Corbières, bekend om zijn wijn, kalksteenlandschap en mediterrane invloeden. Stoppen voor een kop koffie in het dorp Trebes, en de kerk die het onderscheid heeft dat er 14e-eeuwse consoles zijn geschilderd die de structuur ondersteunen. Na deze stop bereiken we het gehucht Rustiques en een mooie wijngaard om te stoppen voor de lunch. Op de terugweg zullen de laatste kilometers langs het Canal du Midi zijn om een ​​voorproefje te geven van de komende twee fietsdagen!

Dag 3 Fiets van Carcassonne over sluizen en bruggen naar Homps.
Na het ontbijt fietst u bijna uitsluitend langs het Canal du Midi, langs de kanaalpaden en aangewezen fietspaden. De rit van vandaag is erg ontspannend en meestal bergafwaarts, een opeenvolging van sluizen, bruggen en mooie dorpjes zoals Trèbes, Marseillette, la Redorte en Homps wachten op je. Je hebt tijd om alle steden te bezoeken, inclusief de fruitbomen, rijstvelden en amandelplantages in Marseillette. Je verlaat het kanaal en gaat verder naar Homps waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 4 Volg het Canal du Midi van Homps tot Nissan Les Enserune.
Vandaag is weer een mooie fietsdag langs het Canal du Midi en het land van de Minervois binnenrijden. Minervois is een vlak gebied omgeven door olijfbomen, met een sterke kathaarse invloed. We steken het prachtige Canal de la Robine over vanuit Narbonne. Als de tijd het toelaat, is het mogelijk (optie € 6) om het Romeinse museum voor aardewerk Amphoralis te bezoeken. De rest van de rit brengt ons naar het leuke stadje Capestang. Voordat u bij Nissan les Enserune aankomt, is het mogelijk om (tegen optie € 6) het Enserume Oppidum te bezoeken, de overblijfselen van een oud Gallisch dorp, een opmerkelijke site.

Dag 5 Fiets door wijngaarden naar Narbonne.
Na het ontbijt vertrekken we vanuit Nissan naar het zuidoosten naar het dorp Lespignan en het uitzichtpunt over het omliggende platteland, voordat we de rivier de Aude oversteken en door pittoreske wijngaarden naar Fleury. Vervolgens fietsen we via Coursan naar Narbonne langs het prachtige Canal de la Robine, een zijtak van het Canal du Midi.

Dag 6 Fiets van Narbonne naar Gruissan via de Montagne de la Clap-wijngaard.
Na een ontspannen ontbijt in Narbonne stappen we op de fiets en fietsen we de stad uit langs het pittoreske Canal de la Robine. Na een korte fietstocht bereiken we de Montagne de la Clap, een beschermd natuurgebied en de thuisbasis van de Languedoc-la Clap wijnen en wijngaarden. Vanaf hier maken we een korte rit naar onze overnachtingsplaats in het mooie kustplaatsje Gruissan.

Dag 7 Vrije dag Gruissan
Vrije dag in Gruissan; geniet van wat rust in de charmante oude stad, ontspan op het strand of bezoek Narbonne.
Vandaag is een vrije dag in Gruissan, er zijn tal van mogelijkheden om te doen, zoals een begeleide rit rond het prachtige Sigean-meer maken of ronddwalen door het pittoreske oude stadscentrum. Er is ook een optie om de openbare bus terug naar Narbonne te nemen, dit duurt ongeveer 30 minuten en kost tussen de 2 - 4 € (informeer de gids als je dit wilt doen en zij zullen bustickets regelen).

Dag 8 Einde Gruissan.
Breng de ochtend in uw eigen tempo door in Gruissan voordat de tour eindigt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: