Fietsvakantie De Champagne streek - 6 dagen

De middeleeuwse stad Troyes is de hoofdplaats van het departement Aube in de Champagne-streek. Een tiental kilometers ten oosten van Troyes ligt het Parc Régional de la Forêt d’Orient, een juweeltje van groene bossen en meren, een natuurgebied van ca. 70.000 ha. Met wildparken en vogelreservaten. Het is een uitgelezen streek voor een fietsvakantie, temeer daar er voor de fietser een infrastructuur is opgezet van bewegwijzerde fietspaden die je naar de mooiste hoekjes brengen van dit prachtige heuvelland. Meren, uitgestrekte velden, rivieren, bossen, de middeleeuwse stad Troyes, je ziet, er valt genoeg te genieten in de Champagne!

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 190 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 426,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Mont-près Chambord. De afstand Utrecht - Mont-près Chambord is ca. 650 km.

Dag 2: 2 Mont-près-Chambord - Mont-près-Chambord (ca. 52/67 km)
Een prachtige rondrit brengt je vandaag naar het kasteel van Chaumont. Dan vervolg je de tocht naar het wondermooie Parc de Beauregard en fietst dan weer terug naar Mont-près Chambord.

Dag 3: Mont-près-Chambord – Noyers-sur-Cher (53 km)
Je fietst via de abdij van Pontlevoy naar Noyers-sur-Cher. Je overnacht de komende twee nachten in een klein, maar heus kasteel!

Dag 4: Rondrit naar Chenonceau (66 km)
Vandaag fiets je door de vallei van de Cher en zo kom je bij de donjon van Montrichard. Verderop ligt het kasteel van Chenonceaux, ook zeer bekend bij de kenners! De rondrit eindigt weer in Noyers-sur-Cher, waar je je nog één avond kasteelheer kunt wanen.

Dag 5: Noyers-sur-Cher - La Ferté-St.-Cyr (69 km)
Nog een paar kastelen te gaan en je bent in La Ferté-St.-Cyr! En het zijn niet de minste kastelen die nog op de route liggen: eerst kom je langs Chéméry en verderop bij het kasteel van Cheverny (bezichtiging aanbevolen), bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot.

Dag 6: Rondrit Sologne (48 km)
Vandaag maak je kennis met de regio La Sologne. Je fietst kriskras via kleine weggetjes door geheimzinnige dichte bossen, door dromerige, vergeten, maar charmante dorpjes en langs mooie vijvers.

Dag 7: La Ferté-St.-Cyr – Mont-près-Chambord (ca. 38 of 47 km)
Je kunt genieten van een verkwikkende tocht langs de Loire en komt uit bij één van de hoogtepunten op deze reis, kasteel Chambord. Cultuurliefhebbers zullen vast nog een omweg maken en hun hart ophalen in de binnenstad van Blois.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: