Fietsvakantie Dordogne en Vézère - 8 dagen

Een heerlijke 'Fiets-Fun' fiets-kampeervakantie rond de rivieren de Dordogne en de Vézère. Behalve de prachtige riveiren zelf, zijn de stadjes, de monumenten, de kastelen en de gastronomie van deze streek wereldvermaard. Naast fietsen kun je hier ook heerlijk wandelen, zwemmen, kanovaren en prehistorische grotten bezoeken.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 70 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Frankrijk, Dordogne rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
€ 174,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Limeuil
Je reist op eigen gelegenheid naar Limeuil.

Dag 2:    Rondrit Limeuil
Een fietstocht door de heuvels rond de rivier de Dordogne óf een rustdag op de camping, het kan allebei. De camping ligt aan het water, ideaal dus voor een kanotocht. In de nabije omgeving kun je ook grotten en kastelen gaan bekijken.

Dag 3:    Limeuil - Les Eyzies (24 km)
Volg de Vézère stroomopwaarts naar Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, ook wel de hoofdstad van de prehistorie genoemd, vanwege de vele vindplaatsen, grotten en abri's uit al lang vervlogen tijden. Onderweg is er genoeg tijd om een duik in de rivier te nemen of het Aquarium 'du Périgord Noir' in Le Bugue te bezoeken; met meer dan 6000 vissen in meer dan 3 miljoen liter water, 's werelds grootste zoetwateraquarium!

Dag 4:    Rondrit Les Eyzies
Maak een fraaie, uitdagende rondrit óf laat, als het maandag is, de fiets staan en bezoek de levendige lokale markt in Les Eyzies. Ook een bezoek aan de prehistorische grotten bij Combarelles en Font de Gaume behoort tot de mogelijkheden.

Dag 5:    Les Eyzies - Saint Cyprien (18 km)
Vandaag door het glooiende landschap van de Dordogne naar de volgende campingplaats, het charmante Saint Cyprien. De route voert door bossen en langs akkers. Onderweg vind je meer dan voldoende picknickplaatsen.

Dag 6:    Rondrit Saint Cyprien
Saint Cyprien ligt vlakbij de Dordogne, dus ook deze dag kan er een kanotocht worden gemaakt. Tevens heeft Saint Cyprien een treinstation, waardoor leuke stadjes als Sarlat, Bergerac en het bedevaartsoort Rocamadour binnen bereik komen. En voor de fietsers? Daar liggen weer enkele mooie ritten voor klaar. 

Dag 7:    Saint Cyprien - Limeuil (21km)
De Dordogne is de leidraad voor de rit terug naar Limeuil. Je fietst door historische dorpjes met oude kerken en pittoreske pleintjes. Ze liggen verspreid in het inmiddel vertrouwde, kenmerkende, wonderschone, groene heuvelland. 

Dag 8:    Vertrek vanuit Limeuil
Vandaag eindigt je fietsvakantie in Dordogne en Vézère... of je boekt nog een extra week op een van de campings.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: