La Douce France

Magnifieke fietstocht tussen de diepe dalen van Lot en Dordogne. Fiets (eventueel met E-bike) langs juweeltjes van bastidestadjes als Monpazier. Bezoek Château les Milandes en het Zadkine museum in les Arques. Geniet van het glooiende landschap, vol zonnebloemen, wijngaarden en stille bossen. Je overnacht in sfeervolle hotelletjes, veelal met een uitstekende, regionale keuken. Deze regio combineert het mooiste wat 'La Douce France' te bieden heeft.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 230 km
v.a. € 895
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst Monpazier
Arjan en Marije Capelle heten je van harte welkom en geven je een korte briefing over je fietstocht. Eventuele huurfietsen staan voor je klaar. Maak in ieder geval een wandeling door Monpazier, in 1284 gesticht door de Engelse koning Edward I. Met zijn prachtige arcades uit de 14e en 15e eeuw is dit pittoreske stadje één van de best bewaard gebleven bastiden van de Perigord.

Dag 2 Een ideale tocht om mee te beginnen.
De eerste kilometers voeren je over rustige wegen door een lichtglooiend heuvelland. Al snel bereik je het indrukwekkende kasteel van Biron, in 1211 gesticht door Simon de Montfort. Hierna begint het departement van de Lot-et-Garonne. Het open landschap maakt plaats voor de besloten en kronkelige vallei van de Gavaudun. Het gelijknamige dorp vormt een prima plek om een uitgebreide pauze in te lassen. Bezoek hier het kasteel, dat op een smalle rots is gebouwd en hoog boven de vallei uittorent. Via rustige weggetjes bereik je tenslotte de oever van de rivier de Lot, die je blijft volgen tot het schilderachtige plaatsje Puy l'Eveque.
Fietstocht: 61 km, 540 m stijgen en 550 m dalen.

Dag 3 Vanuit Puy-l'Évêque,
aan de oever van de Lot, fiets je door beboste heuvels en wijngaarden, die de druiven leveren voor de vermaarde donkerrode Cahors wijnen. Eerst volg je min of meer de uitgestrekte slingers van de Lot om dan via een stille vallei met wijngaarden langzaam te stijgen. De wijngaarden plaats voor eikenbossen en je komt door het uit gele kalkzandsteen opgetrokken dorp Goujounac, met overdekte marktplaats. Van daar gaat het verder naar Villefranche du Perigord. 
Fietstocht: 49 km, 660 m stijgen en 510 m dalen

Dag 4
Je begint met een pittig klimmetje naar het kleine dorpje Las Arques, bekend om het museum van de kunstenaar Zadkine, die voor Rotterdam in 1953 het bekende beeld 'de verwoeste stad' maakte. Door het glooiende landschap, met kleine dorpjes en afwisselend bos en akkerland, fiets je naar de eindbestemming Belvès: de strategisch gelegen ‘Ville du Pape’ (stad van de paus) met haar grandioze panorama over de ‘Périgord Noir’. Met zijn zeven klokkentorens behoort het dorp tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk en de plaats combineert dat met een ontspannen atmosfeer in een prachtige natuurlijke omgeving. In het Chateau de Belves zijn bijzondere muurschilderingen te bezichtigen.
Fietstocht: 46 km, 520 m stijgen en 650 m dalen.

Dag 5
Je daalt af naar de Dordogne en fietst een tijdje dicht langs de oever via het mooie plaatsje St Cyprien op weg naar Château des Milandes, een historisch monument, ooit bewoont door Josephine Baker, een bekende Amerikaans- Franse zangeres uit het midden van de vorige eeuw. Er is een klein museum over haar leven en schitterende tuinen om te bezoeken. Via een extra lus gaat het, heuvelop, richting Château de Castelnaud, een middeleeuws kasteel, hoog boven de Dordogne. Via smalle weggetjes en een prachtige uitzicht over de Dordogne, fiets je terug naar Belvès.
Fietstocht: 41,5 km, 450 m stijgen en dalen. Indien u extra lus via Château de Castelnaud fietst: nog 11,5 km en 150 m extra.

Dag 6
Via kronkelige weggetjes langs pruimenboomgaarden, wijnvelden en traditionele huizen van de Périgord Noir, verlaat je het heuvelland rondom Belvès. Je bereikt het 'Forêt de la Bessede', een uitgestrekt bosgebied waar veel groot wild voorkomt. Pauzeer, als de pelgrims op weg naar Santiago de Compostelle, in Cadouin. Bezoek hier de Cisterciënzer abdij, gesticht in de 12e eeuw en bijgeschreven op de UNESCO lijst van werelderfgoed. De tocht is kort zodat er voldoende tijd overblijft voor én een duik in het zwembad én een laatste wandeling door Monpazier.
Fietstocht: 34,5 km, 330 m stijgen en 300 m dalen.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: