Bijzonder duet van Moulin en Château

Genieten van natuur, cultuur en gastronomie in de Périgord Noir tijdens een verblijf in twee heerlijke, gastvrije accommodaties: een kasteelhotel en een oude watermolen. Iedere dag is er een dilemma: ga je fietsen door het prachtige, lichtgolvende land met kastelen, abdijen en bastides óf ga je lekker luieren aan de rand van het zwembad? Zorg in ieder geval wel dat je op tijd aan tafel zit.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 150 km
v.a. € 790
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst Hotel Edward I in Monpazier. Nadat je je hebt geïnstalleerd, loont het zeer de moeite om naar het zeer nabijgelegen, historische dorpsplein te wandelen. Ben je vroeg dan kan je nog een fietstochtje in de omgeving maken. 's Avonds word je verwend met een prima diner.

Dag 2
24 of 40 km rondrit via Biron (390m stijgen en dalen).
Vandaag een vrij vlakke etappe die weliswaar begint met een pittige klim naar het kasteel van Biron. De tocht volgt veelal landelijke, geasfalteerde wegen. Bij het plaatsje La Capelle Biron start de terugreis. Hier kan je je fietstocht verlengen met een bezoek aan de donjon van Gavaudun. De terugreis voert je door een bosrijke omgeving terug naar je hotel.

Dag 3
26 km van Monpazier naar St. Vivien (200 m stijgen en 250 m dalen).
Je fietst naar je volgende verblijfsplaats, St. Vivien, gelegen in een groene streek ten zuidwesten van Monpazier. De tocht voert je door een glooiend boerenland van akkers en weiden omgeven door houtwallen. Je komt slechts een enkel kort en pittig klimmetje tegen. De route volgt overwegend rustige, lokale weggetjes. Aan het eind van je tocht wacht je Moulin de Labique, een sfeervol onderkomen en lekker eten.

Dag 4
28 of 36 km rondrit Castillonnès (370 m stijgen en dalen).
Tijdens deze route passeer je vele middeleeuwse kastelen en verscheidene authentieke dorpjes. Zoals Bournel, een rustiek en idyllisch gelegen plaatsje met een mooie kapel en Romaanse toren. Uiteindelijk bereik je Castillonnès met zijn knusse, smalle straatje en leuke winkeltjes.

Dag 5
25 km rondrit via Monflanquin (240m stijgen en dalen).
Een heerlijke fietstocht naar het bastidestadje Monflanquin, behorend tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk, gelegen op de top van een heuvel. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving. Je terugreis voert je door een stukje onvervalst Frans boerenland terug naar je oase van rust.

Dag 6
27 km van St. Vivien naar Monpazier (280 m stijgen en 190 m dalen).
Deze heerlijk rustige tocht voert langs Villereal, een eeuwenoud bastidestadje, dat eveneens wordt gerekend tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. De route is overwegend vlak met soms een pittig klimmetje. De tocht eindigt in het voor je reeds vertrouwde Monpazier.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt het arrangement. Eventueel kan je nog een rondrit maken: 21-35 km rondrit Monpazier– Montferrand - (Cadouin optioneel), 400m stijgen en dalen.
Je fietst vandaag door een afwisselend landschap. Het ene moment fiets je door glooiende groene grashellingen, dan weer door dalen, met rijkelijk beboste hellingen en uiteraard ook door de voor de streek zo karakteristieke dorpjes. De lange variant van de route voert je door de bijzonder uitgestrekte en schaars bewoonde gemengde bossen van La Bessède. Onderweg kom je door het mooie plaatsje Montferrand du Périgord en bij de lange variant ook door Cadouin.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: