Fietsen door de Elzas

Voor deze nieuwe fietsreis naar de bijzondere streek Elzas met haar eigen cultuur hebben wij de allermooiste fietsroutes samengesteld. De Elzas ligt ingeklemd tussen Frankrijk en Duitsland, waarbij de Rijn de natuurlijke grens vormt. De cultuur, de keuken en de wijnen zijn een ideale mix van beide landen. U verblijft in hotel Les Remparts in Kaysersberg, het allermooiste stadje in de Elzas.

Hoogtepunten

  • Kasteel Haut Koenigsbourg
  • Routes des Crêtes: over de bergtoppen van de Vogezen
  • Middeleeuwse stadjes als Riquewihr, Guebwiller, Kaysersberg
  • Juweel van de Elzas: Colmar
  • Wijnproeverij o.l.v. reisbegeleider/vinoloog
7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 179 km
v.a. € 819
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad
Lees meer

Programma van dag tot dag

Zaterdag
Heenreis
Bij aankomst in Zeddam krijgt u eerst een kop koffie of thee waarna u vertrekt naar uw vakantiebestemming in Frankrijk, de Elzas. Bij aankomst in het hotel wordt u hartelijk ontvangen met welkomstdrankje. Aansluitend kunt u meegaan met de stadswandeling en geniet u van een diner in een van de beste restaurants van Kaysersberg.

Zondag
Van Haut Koenigsbourg - Kaysersberg
Na het ontbijt brengt de bus u naar Haut Koenigsbourg, een van de beroemdste burchten van Frankrijk en het enige nationale monument van de Elzas. De burcht ligt op een rotskam van de oostelijke Vogezen op een hoogte van ca. 755 meter boven het Rijndal. U geniet van spectaculaire vergezichten. Aansluitend stapt u op de fiets en via een prachtige route door de bergen fietst u naar het wijndorp Bergheim en vervolgens naar het typische Elzasser stadje Ribeauvillé. Via de wijnroute fietst u terug richting Kaysersberg (ca. 31 km, fietsniveau **).

Maandag
Schilderachtig Elzas
Ook vandaag brengt de bus u naar het startpunt van de fietsroute, Guebwiller, gelegen aan de rivier La Lauch. Tijdens deze prachtige route komt u aaneengesloten door bezienswaardige dorpen en stadjes als Rouffach, Éguisheim en Turckheim. Alle drie hebben ze hun middeleeuwse karakter bewaard en lijkt de tijd te hebben stil gestaan (ca. 46 km, fietsniveau***).

Dinsdag
Routes des Crêtes
Via een prachtige route komt u met de bus bij een van de hoogste cols van de Vogezen: Le Hohneck (1362 meter). Dit is het startpunt van uw fietsroute vandaag met een prachtig uitzicht. Bij helder weer kunt u zelfs de Mont Blanc zien liggen. U fietst een korte, maar steile afdaling naar de Routes des Crêtes, waar u richting het noorden fietst. Onderweg geniet u van de uitzichten en u komt o.a. in Le Lac Blanc, een klein wintersport plaatsje op 1055 meter hoogte. De route eindigt in Sainte-Marie-aux-Mines. Het stadje heeft zijn naam te danken aan de vele mijnen in de directe omgeving. Een bedrijvig stadje omgeven door de bergen van de Vogezen. De bus brengt u weer naar het hotel in Kaysersberg (ca. 41 km, fietsniveau ***).

Woensdag
Door de wijngaarden van de Elzas
U fietst vandaag vanuit het hotel in Kaysersberg in noordelijke richting via Kientzheim naar Riquewihr. De route dwars door de wijngaarden is heuvelachtig en rijgt de wijndorpen aan elkaar. Na zes kilometer bereikt u Riquewihr, misschien wel de mooiste parel van de Elzas met een rijke historie. Riquewihr is ook geclassificeerd als ‘Un des Plus Beaux Villages de France’, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het middeleeuwse stadje is zo goed als autovrij, u waant zich in een wereld van lang vervlogen tijden. U vervolgt uw fietsroute via Hunawihr richting Ribeauvillé met een bezichtiging aan het wijnbouwmuseum en waar u mee kunt doen aan een wijnproeverij onder leiding van onze fietsbegeleider en vinoloog Ben Damhuis. U vervolgt uw route via Bergheim en de oude Romeinse weg richting Bennwihr, door de wijngaarden en Kientzheim terug naar Kaysersberg. (ca. 30 km, fietsniveau ***).

Donderdag
Neuf Brisach - Colmar
De laatste fietsdag van deze reis start in Neuf- Brisach waar u met de bus naar toe wordt gebracht. Deze bijzondere stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is geheel gebouwd volgens plan van Vauban, de meesterbouwer van Lodewijk XIV. Na bezichtiging fietst u in noordelijke richting en vervolgens langs het Canal de Colmar naar Colmar. Een stad met een rijke historie waar u de gelegenheid heeft om een stadswandeling te maken. Een bijzondere ervaring in deze prachtige stad. Vanuit Colmar wordt u weer met de bus terug gebracht naar het hotel in Kaysersberg (ca. 31 km, fietsniveau *). Vanavond heeft u diner in een lokaal restaurant in Kaysersberg.

Vrijdag
Terugreis
Helaas zit deze nieuwe fietsreis er alweer op. Na het ontbijt rijden we via Straatsburg weer terug naar Nederland. Ter afsluiting heeft u in Zeddam nog een afscheidsdiner.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: