Fietsvakantie Fietsen door de Vaucluse - 7 dagen

Goddelijk fietsen door een Provençaals kleurenpalet van gouden gloed en staalblauwe luchten. Fiets langs gezellige markten met vaten vol ronde olijven, bergen geurende kruiden en dikke schijven geitenkaas. Bezoek Romeinse opgravingen en dorpen, geschapen om er eeuwig te blijven. Volg rustig fietsend de ‘route du vin’ en toast met enthousiaste wijnmakers. Je overnacht in bijzondere, gastvrije onderkomens.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 208 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Passau-Wenen historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 893,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Vaison-la-Romaine, een leuk, oud stadje om doorheen te wandelen en de citadel te beklimmen voor mooi uitzicht op de Mont Ventoux.

Dag 2
Rondrit vanuit Vaison (33 km, 340 m stijgen en dalen).
Dit wordt je eerste kennismaking met het prachtige land van de Vaucluse: golvende wijnvelden, pastelkleurige huizen, olijf- en fruitbomen en overal roodbruine heuvels. Onderweg heb je zicht op de top van de befaamde Mont Ventoux. Na een begin met wat klimmen en dalen, volg je een vlakke route tussen de uitgestrekte wijnvelden van de Côtes Ventoux door. Via het gezellige plaatsje Mollans-Sur-Ouvèze fiets je terug door een fraai rivierdal met zwemmogelijkheid.

Dag 3
Van Vaison naar Mazan (33 km, 340 m stijgen en 380 m dalen).
Je volgt een slingerende route door een kleine vallei vol met fruitbomen, olijfgaarden en druivenstokken. Vervolgens bereik je het levendige Malaucene: het startpunt voor menig wielrenner die de Mt. Ventoux wil beklimmen. Strijk neer op één van de gezellige terrassen onder de enorme platanen. Na Malaucene volgt een pittig klimmetje tot aan een prachtig gelegen afgelegen abdij. Vanaf hier daal je over kleine smalle weggetjes af naar de historische dorpjes Le Barroux en Caromb. Nog een klein stukje dalen en je bereikt de laagvlakte om het laatste deel heerlijk relaxed af te leggen naar Mazan.

Dag 4
Rondtocht vanuit Mazan (46 km, 520 m stijgen en dalen).
Een mooie rit door het vlakke land, pal aan de voet van de steil oprijzende, 1912 meter hoge Mont Ventoux. Je begint tussen de wijnvelden en de kersenboomgaarden. Een korte afdaling brengt je vervolgens in het aardige Mormoiron. Hier vandaan fiets je met een prachtig uitzicht op de Mont Ventoux naar het noorden. In Bédoin is het een gezellig drukte. Ook hier is het een komen en gaan van vele wielrenners die hun krachten met de 'killer' van de Tour-de-France willen meten. Langs de voeten van de reus fiets je oostwaarts door een kleinschalig landbouwgebied. Je bereikt het schilderachtige plaatsje Villes-sur-Auzon, gelegen aan het begin van de imposante Gorges du Nesque en volgt de heuvelrug naar Methamis. Om aan de andere kant van de heuvel te komen moet je, weliswaar via een prachtig verlaten weggetje, een stukje stevig omhoog klimmen. Je wordt vervolgens wel beloond met een mooie afdaling naar Malemort.

Dag 5
Van Mazan naar Séguret (39 km, 390 m stijgen en 370 m dalen).
Een heerlijke tocht door een beroemde wijnstreek met fraaie, pittoreske wijndorpen. Je begint in het vlakke land rond Mazan waar je eerste stop ongetwijfeld in de schitterende, historische stad Carpentras zal zijn. Na een bezoek aan Carpentras fiets je de stad uit over een oude verlaten spoorweg waarna je in de verte al snel de markante en puntige kalkrotsen van de 'Dentelles de Montmirail' ziet opdoemen. Met het naderen van die 'Dentelles' kom je terecht in het gebied van de topwijnen uit de Côtes-du-Rhône, zoals Beaumes-de-Venise, Vacqueyras en Gigondas. Langs de randen van de Dentelles is het af en toe een beetje stijgen en dalen. Echter de schitterende uitzichten op de puntige pieken en de heerlijk rustige weggetjes maken dat meer dan goed. Het laatste deel van de tocht - op weg naar Sablet – duik je weer weg tussen de wijngaarden. Eenmaal voorbij Sablet zie je in de verte je einddoel tegen de heuvelwand aangeplakt liggen: het bijzonder fraaie dorpje Séguret.

Dag 6
Rondtocht vanuit Séguret (33/40 km, 250/340 m stijgen en dalen).
Een mooie rit naar het dal van de rivier de Ouvèze. Je begint vandaag dan ook eens voor de verandering met vlakke rustige wegen waarover je heerlijk wegfietst. Na Violes kom je terecht in het wijngebied 'Plan de Dieu', oftewel de Vlakte van God. Of de plaatselijke wijnen deze naam eer aan doen kun je vandaag of morgen testen in Rasteau in het 'Musée de Vigneron'. Vanuit de vlakte kom je aan in Cairanne waar je kunt kiezen voor een korte vlakke route of een variant met daarin een stevige, bijna 2 km lange klim naar de Col la Debat (251 m). Kies je voor de klim dan geniet je onderweg en op de top van een geweldig uitzicht op de Dentelles en volgt een schitterende afdaling naar St-Roman-de-Malegarde en het kleine, dromerige Buisson. Een klein, slingerend weggetje brengt je over de heuvels naar Roaix. Vanaf hier fiets je weer naar het zuiden en duik je de eindeloze, groene wijnveldenzee in voor het laatste stukje terug naar Séguret.
De vlakke variant brengt je via kleine landelijke (soms onverharde) weggetjes naar het gezellige Rasteau waar liefhebbers van de 'viticulture' hun hart op kunnen halen in het 'Musée de Vigneron'.

Dag 7
Van Séguret naar Vaison (17,5 km, 135 m stijgen en 90 m dalen).
Een korte rit die je door de vallei van de l'Ouvèze via Rasteau en Roaix via een langzaam stijgende weg naar Vaison la Romain brengt.
Hier eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: