Langs duinen, strand en lagune

Fietsen rondom het Bassin d'Arcachon, een lagune aan de zonnige Atlantische kust. Je fietst, eventueel met E-bike, van haventje naar haventje over fijne, vlakke fietspaden door pijnboombossen, langs oude spoorlijntjes of langs de oceaan. Beklim de hoogste zandduin van Europa en duik in de ruige golven van de Atlantische Oceaan, of ga kanoën en vogels spotten bij de delta van de Eyre. Neem vanaf Cap Ferret de boot terug naar Arcachon.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 155 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, Gironde kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 638
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst aan het einde van de middag in Arcachon. Jullie hotel ligt op een steenworp afstand van het strand. Maak een wandeling langs het strand of ga het gezellige stadje even in. Je kan het Aquarium bezoeken of de mooie monumentale kerk midden in een fraai park. Uitstekend geschikt dus om even uit te rusten na de reis, om vervolgens ergens te gaan eten.

Dag 2
Rondrit Duin van Pyla (25 km). Begin de tocht met de verkenning van het plaatsje Arcachon en de wijdere omgeving. Maak een wandeling door de binnenstad en geniet van de sfeer. Letterlijk hoogtepunt van de fietstocht van vandaag is de duin van Pilat. Dit duin is met zijn 114 meter de hoogste van Europa. Eenmaal boven kunnen de kinderen lekker spelen en de ouders genieten van dit schitterende stukje natuur.

Dag 3
Fietstocht vanuit Arcachon naar le Teich / Biganos (23 - 26 km). Het eerste deel van jullie fietstocht fietsen jullie langs het Bassin d'Arcachon. Vervolgens rijden jullie langs haventjes en door de geurende pijnboombossen die echt bij deze streek horen. Dan kom je langs het enorme vogelpark in het estuarium van Le Teich, waar je zeker moet gaan kijken.

Dag 4
Voor de fietsliefhebbers is er een rondrit vanuit Le Teich/Biganos (23 km).
Maar vandaag moet je zeker ook genoeg tijd inruimen voor een bezoek aan de delta van de Eyre. Dit natuurgebied, waar onder andere het vogelpark van Teich gelegen is, kent vele verrassingen voor jong en oud. Er is een interessant bezoekerscentrum, van waaruit er wandelroutes in de omgeving zijn uitgezet. Het leukst is echter een kanotocht (alleen voor kinderen boven de 6 jaar, die kunnen zwemmen) over de rivier of door de delta, waarbij je vast en zeker enkele van de meer dan 250 verschillende soorten vogels kunt spotten.

Dag 5
Fietstocht van Le Teich naar Arès (31 km).Begin de dag met een tocht door het haventje van Biganos. Vanaf deze plek fietsen jullie verder langs de vele oesterkwekerijen in het gebied. Al snel fietsen jullie langs de oude spoorlijn die dwars door het gebied loopt. Na de tocht komen jullie aan in het plaatsje Arès, waar jullie je in het hotel kunnen installeren.

Dag 6
Rondrit Arès (27 km). Vandaag fietsen jullie door het mooiste stukje natuur van deze streek. Fiets langs de dennenbossen naar de Atlantische Oceaan en neem een frisse duik. Daarna kan je dit gebied verder verkennen of de weg vervolgen naar het hotel.

Dag 7
Fietstocht van Arès naar Arcachon (25 km). Een plezierige laatste tocht die jullie terug zal voeren naar het eerste hotel van deze reis. Jullie zullen ook vandaag door veel bossen fietsen. Dit is de laatste gelegenheid om zowel van de lagune (oesters!) als van de oceaan (golven en strand!) te profiteren. Uiteindelijk komen jullie aan op het schitterende Cap Ferret, waar jullie de boot terug nemen naar Arcachon.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: