6-daagse fietsvakantie Beaugency

Het gezellige Beaugency is uw standplaats voor enkele dagtochten langs de Loire naar Orléans en Blois. Orléans heeft een mooi centrum, bekend van de geschiedenis van Jeanne d'Arc. Blois is de fraaie koningsstad met een imposant kasteel en kathedraal. Maar... het hoogtepunt van de Loire blijft natuurlijk het imposante kasteel van Chambord. U ziet het ontwerp van Leonardo da Vinci met de 365 torens al van een grote afstand liggen, en het interieur met 440 kamers vormt een ware beleving. Uw aangename hotel in het centrum heeft een eigen zwembad. U dineert in een nabij gelegen restaurant.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 231 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk Loire natuur, rivieren en meren, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 560
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Fietsroute naar Orléans 31 km, per trein terug
Op uw eerste fietsdag volgt u de Loire stroomopwaarts. U komt door Meung, waar u een bezoek aan het oude centrum kunt brengen. Na het oversteken van de Loiret komt u spoedig in Orléans, de stad van Jeanne d’Arc. Deze studentenstad is zeer de moeite waard om uitgebreid te bezoeken. U reist per trein terug naar Beaugency.

B - Per trein naar Blois, fietsroute naar Beaugency 36 km
Vandaag gaat u met de trein naar Blois. U kunt deze 'koningsstad' uitgebreid bekijken, voordat u langs de Loire terugfietst naar Beaugency. Vanaf de kasteeltuin (en VVV) kunt u het overzichtelijke centrum het beste te voet verkennen.

C - Fietsrondrit naar Château Chambord 60 km
Het hoogtepunt van uw rondritten zal allicht deze tocht naar kasteel Chambord worden. Het imposante gebouw is reeds op afstand waar te nemen en ligt in een immens park. Dit zowel grandioos als elegant gebouw, volgens feodaal plan, is opgebouwd uit een centrale donjon met vier ronde torens en een verdedigingsmuur. En is met zijn 440 vertrekken, 800 gebeeldhouwde kapitelen en 282 schouwen, het grootste van de Loirekastelen!

D - Fietsrondrit naar Dry 33 km
Een korte rondrit naar de oostoever van de Loire. U komt door enkele slapende dorpjes en fietst over kleine landweggetjes. Neem een eigen lunchpakket mee om op een rustig plekje te genieten van het groen.

E - Fietsrondrit naar Meung 29 km
Tijdens deze rondrit gaat u naar het noordelijk gelegen Meung, de vroegere verblijfplaats van de bisschoppen van Orleans. Vervolgens volgt u de Loire stroomafwaarts terug naar Beaugency.

F - Fietsrondrit naar Mer 42 km
Door een aaneenschakeling van lintbebouwing bereikt u het kleine stadje Mer. Een mooie pauzeplaats alvorens u door een uitgestrekt akkerbouwgebied terugkeert naar uw standplaatshotel.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: