6 dagen langs de Loire

Meer dan 200 kastelen en prachtige natuur. Dit kenmerkt het dal van de Loire. U begint deze fietsvakantie in Orléans, de thuisstad van Jeanne D’Arc. Hier ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Tijdens de fietstocht komt u langs verschillende mooie kastelen, welke zeker een bezoek waard zijn. Zoals het kasteel Chenonceau, prachtig gelegen over de rivier de Cher. In het gezellige Tours eindigt deze fietsvakantie 

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 180 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Frankrijk Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 535
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Orléans
Aankomst in de oude stad Orléans. Hier ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Bij het hotel is een gratis (onbewaakte) parkeerplaats voor uw auto.

Dag 2 Orléans - Beaugency/St. Dye 30/50 km
Fietsend langs de Loire komt u aan bij de kathedraal van Clery St. André. Hiervandaan fietst u verder naar de kastelen van Meung sur Loire en naar het kasteel van Chateaudun. In Beaugency of in het oude havenstadje St. Dye, met een prachtig middeleeuws centrum is vandaag uw overnachting.

Dag 3  Beaucency/st. Dye - Blois 50/30 km
Langs het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire: Chambord met 444 kamers en een enorm park, vermeld op de werelderfgoedlijst van Unesco, fietst u verder door het bos van Boulagne naar het kasteel van Cheverny dat model heeft gestaan voor kasteel Molensloot uit Kuifje. Het laatste kasteel dat u vandaag kunt bezoeken is het kasteel van Beauregard. Darana fietst u verder naar het pittoreske stadje Blois, met zijn smalle straatjes, voor uw overnachting.

Dag 4 Blois - Amboise 45 km
Na een bezoek aan de stad en het kasteel van Blois fietst u door de bossen naar de stad Onzain. Hier kunt u het kasteel van chaumont, eveneens een Unseco erfgoed bezoeken, gelegen op de top van een heuvel en met een prachtig uitzicht over de Loire. De fietsdag eindigt in Amboise met het betoverende gelijknamige kasteel dat hoog boven de stad uit troont.

Dag 5  Amboise – Tours 55 km
Na een tocht door het bos van Amboise komt u aan in Chenonceaux, één van de mooiste renaissance kastelen dat heel bijzonder over de rivier de Cher heen is gebouwd. U fietst verder langs de rivier Cher tot u aankomt bij de stad Tours. Onderweg kunt u ervoor kiezen om een korte stop te maken bij het kasteel van Nitray bekend van de heerlijke vouvray wijn waar men nog met de hand de etiketten op de fles plakt.

Dag 6  Retourtransfer of verlenging
Gaat u naar huis of blijft u nog iets langer aan de Loire?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: