Fietsvakantie in de Loirevallei - Busreis

De vallei van de Loire is niet alleen bekend van de vele kastelen, prachtige tuinen en de machtige rivier die door dit land stroomt maar ook één van de populairste fietsregio’s van Frankrijk. Ca. 900 km landelijke paden afgewisseld met fietspaden en rustige weggetjes langs de Loire, van kasteel naar kasteel. We verblijven in Joué-lès Tours op ca. 7 kilometer van het oude centrum van Tours, middenin de Loire vallei.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 204 km
v.a. € 799
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad
Lees meer

Programma van dag tot dag

Vrijdag
Heenreis
Bij aankomst in Moerdijk krijgt u eerst een kop koffie of thee waarna u vertrekt naar uw vakantiebestemming in Frankrijk. U dineert onderweg op eigen gelegenheid en komt in de avond aan in uw hotel in Joué-lès-Tours waar u 7 nachten verblijft.

Zaterdag
Van Saumur naar Langeais
U wordt vandaag met de bus naar Saumur gebracht.
Het sfeervolle oude centrum van deze stad die bekend staat om zijn wijn, gastronomie en levenskunst en natuurlijk het Chateau de Saumur. Ook de omgeving is fantastisch met grotwoningen,
wijngaarden en pittoreske dorpjes. De route van vandaag gaat van Saumur naar Langeais (ca. 48 km). Langeais is één van de mooiste dorpjes in deze regio en staat bekend om het kasteel van Langeais dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier eindigt de route en wordt u door de bus terug gebracht naar Joué-lès-Tours.

Zondag
Van Blois naar Amboise
U volgt vandaag de fietspaden van ‘Loire à vélo’van Blois naar Amboise. Het Loiredal, vanaf 2000 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO is ideaal voor een fietstocht; langs
vlakke wegen en fietspaden doorkruist u bossen, vlaktes en wijngaarden. Onderweg ziet u de meest indrukwekkende kastelen van Frankrijk waaronder Chateau Blois, Chateau Chaumont-sur Loire
& Chateau Amboise waar het eindpunt van deze fietsdag is (45 km). De bus brengt u weer terug naar het hotel.

Maandag
Chenonceaux & Nitray
Chateau Chenonceau, ook wel bekend als ‘het kasteel van de dames’ is een van best bewaarde en mooiste kastelen in de Loirevallei. Dit kasteel is uniek vanwege de aparte architectuur en de prachtige tuinen. Vandaag begint hier uw fietstocht (ca. 40 km) langs de rivier de Cher en door glooiende wijngaarden naar Nitray, stad van de wijn waar eveneens een prachtig kasteel staat. Tevens is dit het eindpunt van de fietstocht. Als u zin heeft en er is nog tijd kunt u hier ook deelnemen aan een wijnproeverij. U wordt door de bus opgehaald en terug gebracht naar het hotel.

Dinsdag
Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag, deze kunt u volledig naar eigen wens indelen. Ontdek Tours, het symbool van het volledige historische, culturele en gastronomische erfgoed van de Loirevallei. De voormalige hoofdstad van het Franse koninkrijk weerspiegelt de Franse levenskunst in de oude binnenstad met levendige pleinen en monumenten.

Woensdag
Orléans & Chambord
Orléans, stad van Jeanne D’Arc is vandaag het startpunt van uw fietstocht. U fietst rustig langs de wilde oevers van de Loire door het rijkelijke platteland naar Beaugency gedomineerd door zijn 11de eeuwse kerker. U fietst verder langs de Loire en fiets richting het Kasteel van Chambord, het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire. Een meesterwerk in Renaissancestijl en prachtig gelegen in de bossen. Dit is tevens het eindpunt van de fietstocht.

Donderdag
Villandry & Azay
Vandaag kunt u na uw ontbijt rustig opstarten. Er staat een relatief korte maar prachtige fietsroute op het programma.
Vanuit Tours leidt een fietspad langs de Loire tot aan het kasteel van Villandry met zijn mooie Franse tuinen. Het laatste kasteel dat aan de oevers van de Loire gebouwd is met kunst van de Renaissance in de prachtige tuinen. Na dit bezoek geniet u van de oevers van de Loire voordat u door de bossen naar het schitterende kasteel van Azay-le-Rideau fietst (ca. 35 km). De fietsbus haalt u op en keert terug naar het hotel.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: