Fietsvakantie Loirevallei - Fietsen door het land van Kastelen - 6 dagen

Ontspannen fietsen door de afwisselende Loirevallei, ook wel de 'Tuin van Frankrijk' genoemd. Peddelen over verlaten asfaltweggetjes langs de historische Loirestadjes Amboise, Blois en Chenonceaux en hun gelijknamige, sprookjesachtige kastelen. Naast deze wereldberoemde bouwwerken zijn er op de route nog tarijke minder bekende, kleinere kastelen te bewonderen.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 145 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 519,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Blois
U reist op eigen gelegenheid naar Blois, de stad die bekend staat om zijn lichte gevels en blauwe daken. De voetgangersstraten ademen nog een historische sfeer. Het 'Royal Chateau de Blois' is ook een bezoek waard. In het verleden resideerden hier verschillende Franse koningen en het is nog altijd het perfecte voorbeeld van de evolutie van de Franse architectuur tussen de Middeleeuwen en de 17e eeuw. 

Dag 2:    Blois - Amboise (ca. 42 km)
De Loire is vandaag uw gids naar Amboise. U volgt de zuidkant van de rivier en fietst door het glooiende landschap met eindeloze wijngaarden naar Candé-sur-Beuvron. U fietst verder langs de Beuvron naar de Loire en volgt de rivier tot aan Amboise. Hoog op de oever ziet u onderweg het elegante kasteel van Chaumont-sur-Loire, omringd door prachtige tuinen. Breng onderweg een bezoek aan een wijnboer en proef een lokale 'Sauvignon Blanch' uit de Touraine. Geniet van het Château de Amboise en Clos-Lucé waar Leonardo da Vinci ooit heeft verbleven. 

Dag 3:    Amboise - Chenonceau (14 of 55 km)
Via Montlouis sur Loire gaat het naar het beroemde 'Château de Chenonceau' dat zich uitstrekt over de rivier de Cher in vijf markante bogen. Het kasteel werd ooit door Henri II geschonken aan zijn maîtresse Diane de Poitiers. Na het overlijden van Henri II liet zijn echtgenote Catharina de Medici Diane uit het kasteel zetten en mocht ze verhuizen naar het kleinere kasteel van Chaumont-sur-Loire. De rit eindigt in het gelijknamige stadje Chenonceau. U heeft vandaag de keuze uit twee mogelijkheden, een korte route die u rechtstreeks naar Chenonceau leidt en een langere route die u meeneemt door de valleien van de Loire en de Cher met onderweg pittoreske kastelen en dorpjes.

Dag 4:    Chenonceau - Chitenay (40 km)
U verlaat de vallei van de Cher en fietst via het kasteel van Gué Péan en het middeleeuwse kasteel van Fougère sur Bièvre het wijngebied van de Tourraine binnen. Onderweg passeert u ook nog Montrichard, een klein dorpje met een typische boogbrug over de Cher en een 11e eeuws donjon. U overnacht in een charmant, landelijk hotel met een mooie tuin.

Dag 5:    Chitenay - Blois (50 km)
Tijdens de laatste etappe van deze reis krijgt u de gelegenheid om het beroemde 'Château de Cheverny' te ontdekken. Dit kasteel stond model voor Kasteel Molensloot, bekend van de stripverhalen van Kuifje. Het houdt hiermee niet op met de bekende kastelen want even verderop komt u bij het prestigieuze Château de Chambord. Dit kasteel, gebouwd onder het bewind van Frans I is met 440 kamers het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire. Na een bezoek aan dit kasteel is het tijd om weer terug te fietsen naar Blois. Eindig uw fietsreis bij het kasteel van Blois voor een perfect einde van uw 'kastelentocht' door de Loirevallei. 

Dag 6:    Vertrek vanuit Blois
Na het ontbijt eindigt uw Loire fietsvakantie in Frankrijk.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: