7-daagse fietsvakantie met kids Frankrijk

Een schitterende, afwisselende fietsreis langs de mooiste kastelen rond de Loire. Je fietst met het hele gezin in de streek tussen de Loire en de Cher. Onderweg verblijf je in driesterrenhotels.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 205 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Frankrijk Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 535
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Pharos Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1: Utrecht/Brussel - Blois
Utrecht/Brussel - Blois (ca. 650/490 km)
Aankomst in de mooie stad Blois. De stad is gebouwd op twee heuvels aan de oevers van de Loire. Aan de noordzijde bevindt zich het Chateau de Blois. In het eerste hotel ontvang je de reisinformatie. Blois is een leuk plaatsje om doorheen te wandelen en het een en ander te bezoeken. Leuk voor kinderen is ook het Maison de la Magie, een theater/museum over magie en illusie. Het is een eerbetoon aan Houdini, de beroemde boeienkoning en magiër die werd geboren in Blois.

Dag 2: Blois - Amboise
Blois - Amboise (ca. 45 km)
Gaan de kinderen voor ze Blois verlaten op bezoek bij de zeskoppige draak? Zorg dan dat je op het hele of halve uur op het centrale plein van Blois staat! Dan gaan de ramen van het Maison de la Magie open en steekt een zeskoppige draak zijn koppen naar buiten.

Je stapt op de fiets voor een magische tocht langs de rivier de Loire tot aan Amboise, het einddoel van vandaag. Doordrenkt van geschiedenis, is de atmosferische marktstad Amboise geroemd om zijn kasteel en het Clos-Lucé landgoed, waar Leonardo drie jaar gewoond heeft en sommige van zijn opmerkelijke uitvindingen tentoongesteld zijn. Bekijk de 19e-eeuwse schildpadfontein, de klokkentoren en de Chinese pagode. Heel leuk voor de kinderen is ook de Tuin van de Koningskinderen, waar ze zelf een koningsmantel aan mogen trekken en ervaren hoe loodzwaar die is. Ook kunnen ze hier allerlei renaissance-spelletjes spelen.

Ben je moe van het fietsen? Neem een duik in het zwembad van het hotel!

Dag 3: Amboise - Chenoncheaux
Amboise - Chenoncheaux (ca. 35 km)
We fietsen door de prachtige bossen van Amboise en tussen velden van tarwe en gerst door. Onze bestemming is het Château de Chenonceau. Dit mooie kasteel ligt tegen de rivier de Cher aan. Het wordt ook wel het 'dameskasteel' genoemd omdat het in handen is geweest van diverse  beroemde vrouwen.

De route bevat vandaag wat klimmetjes vlak voor Chenonceau. Het is altijd mogelijk de terugweg met de trein af te leggen. Vaar je met een bootje rond het kasteel? Of vinden de kinderen het leuk om te dwalen door het doolhof in de tuin?

Dag 4: Amboise - Chitenay
Amboise - Chitenay (ca. 45 km)
De route van vandaag gaat door velden van tarwe en papaver. Af en toe een groepje van eikenbomen. Dit is het landschap van Touraine. Onderweg kom je door plaatsjes als Fougères en Vallières-les-Grandes, langs sprookjesachtige kastelen zoals Fougères-sur-Biévre. Je voelt je een ridder op de fiets! De schilderachtige route voert je grotendeels over rustige wegen en de enige uitdagende klim is een stuk van 1 km aan het begin van deze route. Na een dag fietsen kun je lekker afkoelen in het zwembad van het hotel!

Dag 5: Chitenay - Blois
Chitenay - Blois (ca. 35 km)
De route van vandaag is een gemakkelijke rit van Chitenay naar het charmante Cellettes, een plaats aan de rivier Beuvron. Hier kun je een bezoek brengen aan Château de Beauregard. Daarna fiets je door het bos van Roussy tot aan de Loire en de stad Blois met haar elegante brug, monumenten, kunstwerken en smalle straatjes rond het kasteel. Voor de echte fans van Kuifje, is een omweggetje via Cheverny de moeite waard. Hier staat 'kasteel Molensloot' uit de Kuifje-strips. Er is een tentoonstelling over de stripheld. En je kunt er, om 17 uur 's middags zien, hoe de jachthonden gevoerd worden.

Dag 6: Blois - Chambord
Blois - Chambord (ca. 45 km)
Vandaag gaat de fietstocht naar één van de meest beroemde kasteel van alle Loire kastelen: Chambord. Vanaf het hotel gaan we via het plaatsje Saint-Dyé-sur-Loire, een oud gehucht gelegen aan de rivier, verder zuidwaarts dwars door het platteland totdat je het omliggende bos van het kasteel bereikt.

Dag 7: Blois - Utrecht
Blois - Utrecht/Brussel (ca. 650/490 km)
Vandaag kun je beginnen aan de terugreis. Of kies je er voor om je verblijf in Frankrijk te verlengen met een andere leuke reis, misschien met een arrangement vlak bij Disneyland® Parijs? Als je onderweg nog niet gekeken hebt bij de dierentuin van Beauval, is dat zeker de moeite waard. De dierentuin wordt vaak een van de mooiste van Europa genoemd.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: