Internationale groepsreis Mont Ventoux

Standing at 1912m, Mont Ventoux is known as the 'Giant of Provence', a mass of bare limestone rock that dominates the region and can be seen from miles around. The region boasts some fabulous cycling and the climb has become famously associated with the Tour de France, featuring 14 times since 1951. We will tackle the climb from Bedoin, passing the Tommy Simpson memorial along the way before later taking on the climb from Malaucene with its spectacular views over the valleys below.  

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 5 van 5
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Sportieve fietsvakanties
Omgeving
Frankrijk natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 765
4 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Sawadee

Programma van dag tot dag

Dag 1
Start Sault aan de voet van Ventoux; korte opwarmrit door het Provençaalse platteland.
Start Sault, direct aan de voet van de Mont Ventoux. Na tijd om de fietsen te controleren en de laatste aanpassingen te doen, gaan we op pad voor een korte opwarmrit naar het zuidwesten van Sault door het Provençaalse landschap rond Monieux. Die avond is er een welkomstbijeenkomst met je leider en de mogelijkheid om de route in meer detail te bespreken. Cyclus ca. 38 km met een klim van 520 m 

Dag 2
Daal af door de Gorges de la Nesque; Mont Ventoux (1912 m) beklimmen vanuit Bedoin via de beroemde Tour de France-route.
Vandaag gaan we naar de iconische Mont Ventoux! Onze rit begint met een geweldige afdaling die zich slingert door de prachtige Gorges de la Nesque. Dit is een heerlijke rit op zich, maar slechts het begin van de opwinding van vandaag. Aangekomen in Bedoin kunnen we stoppen voor een koffiepauze voordat we de klim op de Mont Ventoux (1912 m) beginnen via de beroemdste Tour de France-route. Het is zeker een uitdaging, aangezien de weg 21,5 km met gemiddeld 7,5% naar de top klimt. De laatste 5 km zijn zwaar met plaatsen zo steil als 10,7%, je zult een feestelijk drankje hebben verdiend aan de top! Een mooie afdaling van 30 km brengt ons terug naar Sault, waarschijnlijk voor nog een feestelijk drankje.

Dag 3
Fiets door glooiend landschap naar Malaucene; beklim Ventoux via een minder bereden maar even spectaculaire route.
Na het ontbijt zijn we op de fiets vertrokken om Ventoux voor de tweede keer op te pakken, maar dit keer via de minder gereden en even mooie klim vanuit Malaucene. Het eerste deel van onze rit gaat voornamelijk bergafwaarts omdat we een mooie balkonweg volgen in de voetheuvels van Ventoux voordat we aankomen in de stad Malaucene, hier kunnen we stoppen voor een koffie- en snackpauze voordat we de klim naar Ventoux beginnen. De klim vanaf deze kant heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2% en stijgt 1535 m over de 21,2 km, wat het in theorie iets gemakkelijker maakt dan de rit van gisteren. Vanaf de top hebben we een schitterende 35 km afdaling helemaal terug naar het hotel in Sault.

Dag 4 
Optionele zelfgeleide ochtendrit; trip eindigt in Sault
Voor de laatste dag van de tour heb je de mogelijkheid om een ​​korte rit te maken vóór de luchthaventransfer. De zelfgeleide rit volgt een weg naar het zuiden van de Nesque-kloven door kleine traditionele steden zoals Saint-Jean en Methamis voordat hij zich omdraait en de Nesque Gorge-weg opklimt naar Sault. Deze klim is 19,7 km lang met een totale hoogte van 444 m bij een gemiddeld stijgingspercentage van 2,3%, waardoor het een perfecte klim is na twee zware dagen op de fiets. Eenmaal terug in het hotel is er tijd om tassen en eventuele fietsen mee te nemen voordat de tour hier eindigt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: